Annonce
Sport

Vinder af stort hestevæddeløb tester positiv for doping

Hesten Medina Spirit har afleveret en positiv dopingprøve efter sejren i det store hestevæddeløb Kentucky Derby. (Arkivfoto). Foto: Tim Nwachukwu/Ritzau Scanpix
Hesten Medina Spirit risikerer at miste sin sejr i det prestigefyldte hestevæddeløb Kentucky Derby.

Hesten Medina Spirit, som vandt det traditionsrige væddeløb Kentucky Derby i USA tidligere i maj, er blevet testet positiv for doping.

Efter løbet, som betragtes som et af de mest prestigefyldte i verden, blev hesten dopingtestet, og resultatet af prøven viste en ulovlig mængde af det antiinflammatoriske stof betamethason.

Medina Spirits træner, Bob Baffert, afviser at have dopet hesten.

- Jeg var totalt chokeret, da jeg fik nyheden. Jeg prøver stadig at forstå det. Jeg er den mest undersøgte træner. Det sidste, jeg vil gøre, er noget, der kan sætte den bedste sport på spil.

- Det her skulle ikke være sket. Der er et problem et sted. Det kom ikke fra os. Det er så uretfærdigt over for hesten. Jeg føler mig ikke flov - jeg føler mig uretfærdigt behandlet, siger Bob Baffert.

Nu skal den såkaldte B-prøve tjekkes, og hvis den prøve også er positiv, mister Medina Spirit sin sejr ved Kentucky Derby.

Hesten Mandaloun, som kom ind på andenpladsen, står til at overtage sejren. Det meddeler arrangøren Churchill Downs.

- Hvis man ikke lever op til reglerne og medicinprotokollerne, sætter man hestenes og jockeyernes sikkerhed på spil, og man sætter vores sports integritet og Kentucky Derby og alle dets deltageres ry på spil.

- Churchill Downs vil ikke tolerere det, lyder det fra arrangøren.

Bob Baffert har løbende været i søgelyset, fordi hans heste har fejlet i fem dopingtest på lidt mere end et år. Han har med sine heste tidligere vundet Kentucky Derby seks gange.

Kentucky Derby har hvert år mere end 150.000 tilskuere. I år blev løbet afviklet 1. maj med et reduceret antal tilskuere. Godt 50.000 fik lov at komme ind.

Der var tre millioner dollar i præmiepuljen.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Odense For abonnenter

Danni vil kæmpe for, at populær misbrugsbehandling kan overleve: - Jeg skal ikke tilbage til det kommunale tilbud

Annonce