x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Vinder af fynsk kulturpris: Nu skal Den Kulturelle Rygsæk fejres

Borgmester Hans Stavnsager og leder af teaterskolen Spetaklet, Lise Ørtved, modtog prisen på vegne af Den Kulturelle Rygsæk i november 2018. Arkivfoto: Sebastian Stokkebo Sørensen

Faaborg-Midtfyn: Det var en festdag, da Faaborg-Midtfyn Kommunes kultursatsning Den Kulturelle Rygsæk i slutningen af 2018 blev hædret med Den Fynske Kulturpris. Den Kulturelle Rygsæk er en kulturoffensiv rettet mod alle skolesøgende børn i Faaborg-Midtfyn Kommune. Titlen dækker over undervisningsforløb i kunst og kultur, der henvender sig til elever i alle folke- og friskoler i hele Faaborg-Midtfyn.

Nu er det blevet tid til at fejre hæderen, og derfor indbyder folkene bag "Den Kulturelle Rygsæk" til en festfyrværkeri af sang, musik, teater og dans.

Det sker tirsdag den 30. april klokken 16-17.30 og igen klokken 18.30-20.

Arrangementerne foregår i Midtfyns Fritidscenter, hvor dørene åbnes hhv. klokken 15.30 og klokken 18.

Ved de to arrangementer får gæsterne mulighed for at opleve noget af alt det, der i overført betydning har været stoppet i rygsækken gennem årene. Blandt andet kommer folkemusikorkestret Phønix, skuespiller Klaus Søndergaard og rapperen Mund de Carlo.

Der kommer også en masse sang- og danseglade børn, en udstilling med nutidens fynbomalere og udstillingen "Portrætter". Og så naturligvis en masse skoleelever fra Faaborg-Midtfyn, der hvert år deltager i forløb under Den Kulturelle Rygsæk.

- Vi glæder os til at se børn, forældre, bedsteforældre, søskende og andre interesserede til den store familieforestilling, lyder det fra arrangørerne.

Billetterne er gratis og kan hentes på rygsaek.fmk.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Nyt pressemøde om kontrolleret genåbning af Danmark - følg med direkte her

Annonce