Annonce
Faaborg-Midtfyn

Vinder af fynsk kulturpris: Nu skal Den Kulturelle Rygsæk fejres

Borgmester Hans Stavnsager og leder af teaterskolen Spetaklet, Lise Ørtved, modtog prisen på vegne af Den Kulturelle Rygsæk i november 2018. Arkivfoto: Sebastian Stokkebo Sørensen

Faaborg-Midtfyn: Det var en festdag, da Faaborg-Midtfyn Kommunes kultursatsning Den Kulturelle Rygsæk i slutningen af 2018 blev hædret med Den Fynske Kulturpris. Den Kulturelle Rygsæk er en kulturoffensiv rettet mod alle skolesøgende børn i Faaborg-Midtfyn Kommune. Titlen dækker over undervisningsforløb i kunst og kultur, der henvender sig til elever i alle folke- og friskoler i hele Faaborg-Midtfyn.

Nu er det blevet tid til at fejre hæderen, og derfor indbyder folkene bag "Den Kulturelle Rygsæk" til en festfyrværkeri af sang, musik, teater og dans.

Det sker tirsdag den 30. april klokken 16-17.30 og igen klokken 18.30-20.

Arrangementerne foregår i Midtfyns Fritidscenter, hvor dørene åbnes hhv. klokken 15.30 og klokken 18.

Ved de to arrangementer får gæsterne mulighed for at opleve noget af alt det, der i overført betydning har været stoppet i rygsækken gennem årene. Blandt andet kommer folkemusikorkestret Phønix, skuespiller Klaus Søndergaard og rapperen Mund de Carlo.

Der kommer også en masse sang- og danseglade børn, en udstilling med nutidens fynbomalere og udstillingen "Portrætter". Og så naturligvis en masse skoleelever fra Faaborg-Midtfyn, der hvert år deltager i forløb under Den Kulturelle Rygsæk.

- Vi glæder os til at se børn, forældre, bedsteforældre, søskende og andre interesserede til den store familieforestilling, lyder det fra arrangørerne.

Billetterne er gratis og kan hentes på rygsaek.fmk.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce