Annonce
Faaborg-Midtfyn

Vinder af fynsk kulturpris: Nu skal Den Kulturelle Rygsæk fejres

Borgmester Hans Stavnsager og leder af teaterskolen Spetaklet, Lise Ørtved, modtog prisen på vegne af Den Kulturelle Rygsæk i november 2018. Arkivfoto: Sebastian Stokkebo Sørensen

Faaborg-Midtfyn: Det var en festdag, da Faaborg-Midtfyn Kommunes kultursatsning Den Kulturelle Rygsæk i slutningen af 2018 blev hædret med Den Fynske Kulturpris. Den Kulturelle Rygsæk er en kulturoffensiv rettet mod alle skolesøgende børn i Faaborg-Midtfyn Kommune. Titlen dækker over undervisningsforløb i kunst og kultur, der henvender sig til elever i alle folke- og friskoler i hele Faaborg-Midtfyn.

Nu er det blevet tid til at fejre hæderen, og derfor indbyder folkene bag "Den Kulturelle Rygsæk" til en festfyrværkeri af sang, musik, teater og dans.

Det sker tirsdag den 30. april klokken 16-17.30 og igen klokken 18.30-20.

Arrangementerne foregår i Midtfyns Fritidscenter, hvor dørene åbnes hhv. klokken 15.30 og klokken 18.

Ved de to arrangementer får gæsterne mulighed for at opleve noget af alt det, der i overført betydning har været stoppet i rygsækken gennem årene. Blandt andet kommer folkemusikorkestret Phønix, skuespiller Klaus Søndergaard og rapperen Mund de Carlo.

Der kommer også en masse sang- og danseglade børn, en udstilling med nutidens fynbomalere og udstillingen "Portrætter". Og så naturligvis en masse skoleelever fra Faaborg-Midtfyn, der hvert år deltager i forløb under Den Kulturelle Rygsæk.

- Vi glæder os til at se børn, forældre, bedsteforældre, søskende og andre interesserede til den store familieforestilling, lyder det fra arrangørerne.

Billetterne er gratis og kan hentes på rygsaek.fmk.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ikke opdaterede medicinlister og manglende dokumentation: Derfor fik Langeskov Hjemmepleje et påbud - og sådan efterleves det

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce