Annonce
Assens

Vincentz Petersen stopper som spidskandidat

Charlotte Vincentz Petersen stopper som spidskandidat for Socialdemokratiet i Assens Kommune. Foto: Lasse Hansen
Socialdemokratiet i Assens skal ud og finde et nyt ansigt, som kan udfordre borgmester Søren Steen Andersen (V) ved kommunalvalget i 2021, fordi Charlotte Vincentz Petersen stopper som spidskandidat for partiet i Assens Kommune.

Assens: Charlotte Vincentz Petersen er ikke længere spidskandidat for Socialdemokratiet i Assens Kommune.

Det er ordlyden i den pressemeddelelse, fyens.dk har fået.

"Til Socialdemokratiets repræsentantskabsmøde tilbage i marts meddelte Charlotte Vincentz Petersen, at hun fremover ikke ønsker at stille sig til rådighed som spidskandidat for Socialdemokratiet i Assens, da det ikke længere er foreneligt med hendes arbejde som formand for 3F i Odense", lyder årsagen.

Derfor står partiet i Assens Kommune indtil videre uden spidskandidat. Ifølge pressemeddelelsen har Socialdemokratiet derfor "iværksat en spændende og konstruktiv proces med henblik på at finde Charlottes afløser som partiets spidskandidat til næste kommunalvalg, og dermed vores bud på den næste borgmester i Assens", står der.

Charlotte Vincetz Petersen fortsætter stadig som socialdemokratiets gruppeformand i Assens byråd.

Fyens.dk vil i løbet af mandag følge op med kommentarer.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Tulipanen ved rådhuset ramt af selvtægt: Fredag fejrer de frivillige skulptur-rensere, at de nu er færdige på rådhuspladsen

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce