Annonce
Assens

Vincentz om formands-afgang: Overraskende og ærgerligt

Her ses Charlotte Vincentz Petersen ved sidste kommunalvalg, som gjode hende til de førende medlem af Socialdemokratiet i Assens Kommune. Foto: Lærke Bjørn Bang
Budgetforhandlingerne blev dyre for Socialdemokratiet i Assens Kommune. Udover politiske indrømmelser koster det nu også partiet dets kredsformand.

Assens: Tirsdag morgen oplyste nu forhenværende kredsformand Jacob Schreiner, at han stopper på sin post med øjeblikkelig virkning.

I en mail til avisen skrev han:

"Byrådsgruppen har givet udtryk for mistillid til min rolle som kredsformand. Især i forbindelse med mine yttringer på de sociale medier i forbindelse med budgetforhandlingerne. Jeg har stor forståelse for gruppens mistillid til mig. Da jeg samtidig ikke har tillid til at byrådsgruppen fører, det jeg opfatter som socialdemokratisk værdipolitik på vores kerneområder, er der ikke længere basis for et konstruktivt samarbejde".

For Charlotte Vincentz Petersen, gruppeformand og byrådsmedlem (S), er det ikke en nyhed, der bliver mødt med den helt store begejstring.

- Det var jeg overrasket over. Det er ærgerligt, men her efter andenbehandlingen af budgettet har jeg godt kunne fornemme, at Jacob ikke har været enig med de besparelser, der ligger på hele sundhedsområdet. Det har han også givet udtryk for på Facebook og i en grad, der ikke hører sig en kredsformand til.

- Jeg har selvfølgelig stor tiltro til, at vi har en supergod næstformand, når formanden pludselig ikke er der. Så har vi kredsbestyrelsesmøde på mandag, og der ligger vi en plan for, om vi kører videre med en konstitueret kredsformand, eller om vi indkalder til ekstraordinært repræsentantskabsmøde.

Og Charlotte Vincentz Petersen tager sin del af ansvaret for, at hun ikke har fået kommunikeret, hvorfor Socialdemokratiet er med i et budget, der har store besparelser på ældreområdet.

- Det må jeg tage på min kappe. Jeg har ikke været god nok til at kommunikere ud, hvorfor vi er med i det her budget, når det strider så kraftigt imod vores politik på lige præcis sundheds- og ældreområdet. Vi har fået det kommunikeret nu, men der var skaden begyndt at rulle.

- Vi har hele tiden vidst, at det var et sparebudget. Men det handlede om at minimere skaden, og det lykkedes på mange områder, men ikke på ældreområdet. Vi var med, fordi budgettet nok var blevet vedtaget, og endda endnu værre, hvis ikke vi var med.

Annonce

Tak, Jacob

Socialdemokraterne står derfor lige nu i en situation, hvor de ikke har nogen kredsformand og samtidig mangler at offentliggøre navnet på deres nye spidskandidat til valget i 2021.

Charlotte Vincentz Petersen var spidsen ved sidste valg, men hun har meddelt, at hun ikke stiller op i næste omgang, og derfor har S været på jagt efter afløseren.

Jacob Schreiner har været med i processen omkring valget af den nye kandidat, og de er så langt i den proces, at Jacob Schreiners afgang ikke kommer til at betyde noget for valget.

Adspurgt, om Charlotte Vincentz Petersen kan give et konkret navn på den nye spidskandidat, svarer hun:

- Det kunne jeg godt, men det vil jeg ikke. Jeg kunne forestille mig, at vi siger noget inden årsskiftet, siger hun.

Selvom Jacob Schreiners afgang ikke får en direkte konsekvens for arbejdet i Socialdemokratiet lige nu, så var det bedre, om han ikke var stoppet, mener Charlotte Vincentz Petersen.

- Jeg så helst, at Jacob var blevet, og jeg synes, det er en ærgerlig måde, han forlader politik på.

- Men jeg vil bare sige tak til Jacob for hans tillidspost i partiet, og hvem ved, om han ikke vender tilbage en dag. Alle partier har altid brug for gode kræfter, og han er en af dem, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce