Annonce
Odense

Ville starte slagsmål: Flere OB-fans anholdt i Odense

Fyns Politi satte flere sortklædte fodboldfans i futtog i Kongens Have i Odense. Foto: Birgitte Carol Heiberg

30 OB-tilhængere blev anholdt forud for søndagens superligaopgør mellem OB og AGF. Alle anholdte bliver sigtet for grov forstyrrelse af den offentlige ro og orden.

Opdateret klokken 20:40.

Fyns Politi nåede lige akkurat at stoppe en stor gruppe OB-fans, før de fløj i flæsket på en flok aarhusianske fodboldtilhængere ud for Sir Club på Nørregade i Odense.

Optøjerne skete ved 16-tiden søndag eftermiddag - godt to timer, før OB og AGF tørnede sammen på EWII Park.

Balladen førte til anholdelse af 30 OB-tilhængere, der alle - udover en tur i futtog - også kan se frem til at blive sigtet for grov forstyrrelse af den offentlige ro orden efter straffelovens paragraf 134 A.

Derudoer kan flere af fodboldbøllerne godt forberede sig på mere end en sigtelse:

- Flere af dem, vi anholder, har været i besiddelse af maskeringsudstyr. Det er gjort strafbart i sig selv, så de bliver yderligere sigtet for straffelovens paragraf 134 B stk. 2. Derudover er der også nogle, der bliver sigtet for besiddelse af pyroteknik (fyrværkeri, red.) efter fyrværkeriloven, fortæller vicepolitiinspektør hos Fyns Politi Kim Munksgaard.

Ifølge Kim Munksgaard vil eventuelle domfældelser højst sandsynligt føre til karantæne fra OB’s kampe for tilhængerne.

Annonce
Foto: Birgitte Carol Heiberg

"Rester af Casuals-kulturen"

Da OB-fansene - efter balladen - var neutraliseret og gennet væk af ordensmagten, kunne AGF-flokken i et stykke tid "erobre" Nørregade.

De opholdt sig mellem Sir Club og Sankt Hans Kirke. Ved kirken havde der lige været udendørs koncert med passende fredelig musik, og politiet tilså mod slutningen ved adgangen til Kongens Have, at der ikke kom AGF-fans ind fra den vej mod Nørregade, så den åndelige fred ikke blev spoleret.

Politiet bad indkommende trafik fra Østre Stationsvej om at vende om. I god tid før kampen blev AGF-flokken, der talte i hundredevis af aarhusianske fans, bedt om at begive sig ud mod stadion i Bolbro, og de blev eskorteret hele vejen af talstærkt politi - af både den gående og kørende plads.

Biltrafikken blev pænt forsinket, fordi AGF-flokken fik lov til at gå på den højre vejbane ad Rugårdsvej, men det hele forløb dog civiliseret, så det nok var værd at tage med.

Og mange lokale bilister med tæt kendskab til byen fandt ud af at bruge smutvejene som eksempelvis via Ørstedsgade, Kanslergade og Grønløkkevej, så de selv kunne komme på stadion i fornuftig tid.

Førhen var der langt større problemer og udfordringer med hyppige slagsmål, når OB og AGF tørnede sammen, så de fleste i Nørregade og omegn vurderede, at det var en lille genoplivning af gamle uvaner fra "rester af Casuals-kulturen", som en rutineret observatør udtrykte det.

Superligakampen mellem OB og AGF endte 3-2 til gæsterne.

Foto: Birgitte Carol Heiberg
Foto: Birgitte Carol Heiberg
Foto: Birgitte Carol Heiberg
Fyns Politi anholder OB-tilhængere i Kongens Have. Foto: Jeppe Maagaard Holm
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce