Annonce
Odense

Ville starte slagsmål: Flere OB-fans anholdt i Odense

Fyns Politi satte flere sortklædte fodboldfans i futtog i Kongens Have i Odense. Foto: Birgitte Carol Heiberg

30 OB-tilhængere blev anholdt forud for søndagens superligaopgør mellem OB og AGF. Alle anholdte bliver sigtet for grov forstyrrelse af den offentlige ro og orden.

Opdateret klokken 20:40.

Fyns Politi nåede lige akkurat at stoppe en stor gruppe OB-fans, før de fløj i flæsket på en flok aarhusianske fodboldtilhængere ud for Sir Club på Nørregade i Odense.

Optøjerne skete ved 16-tiden søndag eftermiddag - godt to timer, før OB og AGF tørnede sammen på EWII Park.

Balladen førte til anholdelse af 30 OB-tilhængere, der alle - udover en tur i futtog - også kan se frem til at blive sigtet for grov forstyrrelse af den offentlige ro orden efter straffelovens paragraf 134 A.

Derudoer kan flere af fodboldbøllerne godt forberede sig på mere end en sigtelse:

- Flere af dem, vi anholder, har været i besiddelse af maskeringsudstyr. Det er gjort strafbart i sig selv, så de bliver yderligere sigtet for straffelovens paragraf 134 B stk. 2. Derudover er der også nogle, der bliver sigtet for besiddelse af pyroteknik (fyrværkeri, red.) efter fyrværkeriloven, fortæller vicepolitiinspektør hos Fyns Politi Kim Munksgaard.

Ifølge Kim Munksgaard vil eventuelle domfældelser højst sandsynligt føre til karantæne fra OB’s kampe for tilhængerne.

Annonce
Foto: Birgitte Carol Heiberg

"Rester af Casuals-kulturen"

Da OB-fansene - efter balladen - var neutraliseret og gennet væk af ordensmagten, kunne AGF-flokken i et stykke tid "erobre" Nørregade.

De opholdt sig mellem Sir Club og Sankt Hans Kirke. Ved kirken havde der lige været udendørs koncert med passende fredelig musik, og politiet tilså mod slutningen ved adgangen til Kongens Have, at der ikke kom AGF-fans ind fra den vej mod Nørregade, så den åndelige fred ikke blev spoleret.

Politiet bad indkommende trafik fra Østre Stationsvej om at vende om. I god tid før kampen blev AGF-flokken, der talte i hundredevis af aarhusianske fans, bedt om at begive sig ud mod stadion i Bolbro, og de blev eskorteret hele vejen af talstærkt politi - af både den gående og kørende plads.

Biltrafikken blev pænt forsinket, fordi AGF-flokken fik lov til at gå på den højre vejbane ad Rugårdsvej, men det hele forløb dog civiliseret, så det nok var værd at tage med.

Og mange lokale bilister med tæt kendskab til byen fandt ud af at bruge smutvejene som eksempelvis via Ørstedsgade, Kanslergade og Grønløkkevej, så de selv kunne komme på stadion i fornuftig tid.

Førhen var der langt større problemer og udfordringer med hyppige slagsmål, når OB og AGF tørnede sammen, så de fleste i Nørregade og omegn vurderede, at det var en lille genoplivning af gamle uvaner fra "rester af Casuals-kulturen", som en rutineret observatør udtrykte det.

Superligakampen mellem OB og AGF endte 3-2 til gæsterne.

Foto: Birgitte Carol Heiberg
Foto: Birgitte Carol Heiberg
Foto: Birgitte Carol Heiberg
Fyns Politi anholder OB-tilhængere i Kongens Have. Foto: Jeppe Maagaard Holm
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce