Annonce
Assens

Ville protestere hver torsdag en time i et år: Nu lytter kommunen da

Gruppen Anstændighed Assens startede i september sidste år med at stå foran Assens Kommunes jobcenter i Glamsbjerg og protestere over den dårlige måde, de mener arbejdsløse og langtidssyge behandles på. Charlotte Poppfler er nummer fire fra venstre. Arkivfoto: Kim Rune
Lidt over et år efter protester mod Assens Kommunes jobcenter i Glamsbjerg begyndte, kan gruppen bag, Anstændighed Assens, gøre en form for status. En af deltagerne mener, at kommunen nu er begyndt at lytte til gruppens frustrationer.
Annonce

Glamsbjerg: I regn og slud, budskabet skal ud.

Sådan lød sloganet fra gruppen Anstændighed Assens, da de torsdag 26. september 2019 en time hver torsdag begyndte at stille sig op foran Jobcenter Assens på Nørregade i Glamsbjerg. Det gjorde de for at protestere over den måde, de mente Jobcentret, og dermed kommunen, behandlede arbejdsløse og langtidssyge på. De ville stå sådan hver torsdag i et år, lød parolen dengang.

Det gik ikke helt som ventet, da coronakrisen fik opløst møderne i begyndelsen af 2020. Men skal en af deltagerne, Charlotte Poffler, gøre en form for status, så synes hun overordnet, at det er blevet bedre.

- Jeg synes, de er begyndt at lytte til det, vi siger. Politikerne i erhvervs- og beskæftigelsesudvalget (Beskæftigelse, Erhverv og Kultur, red.) har bedt om nogle mål af administrationen. De skal rapportere tilbage til politikerne nu om de ting, de sætter i værk fører nogle steder hen, som jeg forstår det, siger hun.

- Det er ligesom om, de er vågnet op - en lille smule - politikerne, hvis man kan sige det sådan, mener Charlotte Poffler.

Tilbage for et år siden, var Pia Offer Madsen, Knud Søby, Jens Jakobsen, alle fra Venstre, forbi for at snakke med gruppen. Gruppen talte sidste år også med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

- Så vi kan godt konkludere, I er kommet lidt videre i forhold til sidste år?

- Altså, vi synes i hvert fald, de er begyndt at lytte, svarer Charlotte Poffler.

Men er I så i mål?

- Nej, nej. Vi fortsættter indvil vi synes, vi kan mærke en mærkbar forskel, siger hun.

Dog bliver det ikke med en torsdagsprotest.

Annonce

På Facebook

Anstændighed Assens, der er at finde på Facebbok, har knap 350 medlemmer.

Anstændighed Assens kæmper for at lovgivningen skal følges med hensyn til f.eks. frister og oplysningspligter. De vil også have stoppet de administrativt forlængede ressourceforløb, som de mener tærer på folk, som ikke er i stand til at tage et job.

Da coroanen kom i starten af året, fadede det lidt ud. Derfor nåede gruppen kun at holde to møder med jobcentret. Charlotte Poffler føler dog, at protestgruppens arbejde har været det  værd.


Altså, vi synes i hvert fald, de er begyndt at lytte.

Charlotte Poffler.


- Vi har fået gjort opmærksom på nogle ting, som ikke fungerer. Jeg er godt klar over, der er en lov, der skal overholdes, men der er nogle ting, der godt kan gøres på måske en mildere måde, mener Charlotte Poffler.

Hun blev i sin tid sendt i "sengepraktik" af Assens Kommune, da kommunen ville afprøve hendes arbejdsevner. Hun blev stillet i udsigt, hun kunne komme i praktik med en seng for at aflaste hendes ryg, fordi hun lider af svær gigt i ryggen og kun kunne arbejde to gange en halv time om ugen. Efter syv års sagsbehandling blev hun endelig godkendt til førtidspension.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Annonce