Annonce
Middelfart

Ville ikke have redt hår: Troede børsten gav krøller

Anne Grethe Hansen har i 50 år klippet høj og lav i sin lille Salon Siki på Hindballevej i Asperup. Hun er 71 år, men har ikke i sinde at stoppe. Til gengæld tager hun ikke nye kunder ind. Det er kun stamkunderne, som fortsat har deres gang i den lille salon - tre meter fra Anne Grethes dagligstue. Foto: Peter Leth-Larsen

Anne Grethe Hansen har haft både udfordrende, sjove og meningsfulde i sine 50 år med saksen i hånden i Salon Siki i Asperup.

Bange for at børste gav krøller

Det er ikke alle de ting, man er bange for, som giver mening. En mand med kastanjebrunt hår og store, velholdte krøller fik klippet sit hår i salonen.

Han havde to sønner, som også blev klippet ved Anne Grethe Hansen.

- De nægtede, at få redt deres hår af den samme børste som deres far fik redt hår med, fordi de troede, at børsten ville give dem krøller, griner hun.

Drengen, der bed sin far

En af Anne Grethe Hansens sønner havde en ven, hvis lillebror ikke kunne fordrage at komme til frisøren.

- Han rystede fuldstændig når han kom herind, og faren, der ellers var læge, sagde, at det ikke hjalp at være pædagogisk, fordi han var så ustyrlig. Så han holdt ham fast og så klippede jeg ellers. Det var virkelig ubehageligt, fortæller hun.

Da Anne Grethe Hansen var færdig med at klippe ham, opdagede hun, at han havde bidt sin far i armen.

- Det var helt vildt. Drengens storebror drillede ham efterfølgende med at sige, at hvis han var uartig, så kunne han komme over til Anne Grethe og blive klippet.

Livslange kunder

Anne Grethe Hansen har stadig mange kunder, hun har klippet fra starten af sin karriere. En kvinde, hun har klippet, var en ældre kvinde på 95.

Anna, som kvinden hed, var bange for at Anne Grethe skulle gå på pension.

- Hun sagde flere gange til mig, at jeg skulle love hende at blive ved til hendes død, fortæller hun.

- Hun døde sidste år, så jeg holdt mit løfte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];