Annonce
Middelfart

Ville ikke have redt hår: Troede børsten gav krøller

Anne Grethe Hansen har i 50 år klippet høj og lav i sin lille Salon Siki på Hindballevej i Asperup. Hun er 71 år, men har ikke i sinde at stoppe. Til gengæld tager hun ikke nye kunder ind. Det er kun stamkunderne, som fortsat har deres gang i den lille salon - tre meter fra Anne Grethes dagligstue. Foto: Peter Leth-Larsen

Anne Grethe Hansen har haft både udfordrende, sjove og meningsfulde i sine 50 år med saksen i hånden i Salon Siki i Asperup.

Bange for at børste gav krøller

Det er ikke alle de ting, man er bange for, som giver mening. En mand med kastanjebrunt hår og store, velholdte krøller fik klippet sit hår i salonen.

Han havde to sønner, som også blev klippet ved Anne Grethe Hansen.

- De nægtede, at få redt deres hår af den samme børste som deres far fik redt hår med, fordi de troede, at børsten ville give dem krøller, griner hun.

Drengen, der bed sin far

En af Anne Grethe Hansens sønner havde en ven, hvis lillebror ikke kunne fordrage at komme til frisøren.

- Han rystede fuldstændig når han kom herind, og faren, der ellers var læge, sagde, at det ikke hjalp at være pædagogisk, fordi han var så ustyrlig. Så han holdt ham fast og så klippede jeg ellers. Det var virkelig ubehageligt, fortæller hun.

Da Anne Grethe Hansen var færdig med at klippe ham, opdagede hun, at han havde bidt sin far i armen.

- Det var helt vildt. Drengens storebror drillede ham efterfølgende med at sige, at hvis han var uartig, så kunne han komme over til Anne Grethe og blive klippet.

Livslange kunder

Anne Grethe Hansen har stadig mange kunder, hun har klippet fra starten af sin karriere. En kvinde, hun har klippet, var en ældre kvinde på 95.

Anna, som kvinden hed, var bange for at Anne Grethe skulle gå på pension.

- Hun sagde flere gange til mig, at jeg skulle love hende at blive ved til hendes død, fortæller hun.

- Hun døde sidste år, så jeg holdt mit løfte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce