Annonce
Sydfyn

Ville finansiere hashgæld ved at sælge narkotika: Lang fængselsstraf til ung svendborgenser

22-årige Frederik Stær blev anholdt fredag morgen, og fredag eftermiddag blev han dømt for våbenbesiddelse og salg af kokain og amfetamin.
Frederik Stær fra Svendborg blev fredag idømt tre år og seks måneders fængsel for salg af kokain og amfetamin og besiddelse af et skarpladt, oversavet jagtgevær.

Svendborg: Han blev anholdt ved et rutinetjek om morgenen og idømt en lang fængselsstraf om eftermiddagen.

Retssystemet arbejdede med andre ord hurtigt, da 22-årige Frederik Stær fra Svendborg blev idømt tre år og seks måneders ubetinget fængsel fredag.

Dele af retsmødet i Svendborg blev holdt bag lukkede døre, men på baggrund af procedurerne fra forsvarer og anklager samt ytringer fra dommeren kan det alligevel lade sig gøre at kortlægge sagen.

Frederik Stær blev standset i sin bil klokken 6.40 fredag morgen, fordi der var mistanke om, at han var påvirket af narkotika.

Hvad der var anledningen til, at betjentene besluttede at ransage hans på hjem på Mølmarksvej, er uklart, men nogen dårlig idé var det ikke.

For ikke bare blev der fundet omkring 45 gram amfetamin og 30 gram kokain - det viste sig også, at han var i besiddelse af et oversavet haglgevær med skarpe patroner i begge løb. Og yderligere to patroner ved siden af.

Annonce

Krøb til korset

Og Frederik Stær kan ikke have gjort de store krumspring for at skjule noget. Snarere tværtimod.

For da han blev dømt for siden midten af juli at have solgt omkring 105 gram amfetamin og 30 gram kokain samt for at have prøveskudt geværet i en skov et ikke oplyst sted, må han alt andet lige have været ganske meddelsom.

Det kom også frem, at han tidligere i år modtog en betinget dom for hashhandel. Og at han under fredagens retsmøde forklarede, at dommen havde efterladt ham med en gæld, som han ikke var i stand til at rode sig ud af på en lærlingeløn.

Derfor havde han besluttet at sælge hård narkotika - dog kun til venner - og geværet havde han erhvervet sig, fordi han følte sig truet.

- Det er ikke en formildende omstændighed, at man føler sig truet, sagde dommer Henrik Riis Andreasen, og Frederik Stær nikkede og sagde, at det kunne han sagens forstå.

Godt for retsfølelsen

Mens dommeren tyggede på, hvad straffen skulle være, satte anklager Brian Dybdahl ord på det faktum, at Frederik Stæhr var blevet anholdt om morgenen for så at modtage sin dom om eftermiddagen.

- Det er meget usædvanligt i så alvorlig en sag. Og det er godt for retsfølelsen, sagde anklageren, der havde anbefalet fire års fængsel.

Forsvarer Peter Bang Olsen mente, at tre år var en mere passende sanktion, og dommer Henrik Riis Andreasen lagde sig med dommen på tre og et halvt års fængsel midt imellem og oplyste, at Frederik Stær havde fået rabat på grund af sin samarbejdsvilje.

En formaning fik den dømte også med på vejen.

- Få dig nogle nye legekammerater, for ellers bliver du suget ind i det her igen. Det er bare et godt råd, sagde han til Frederik Stær, som nikkede. Og modtog dommen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];