Annonce
Fyn

Vildt stor sejr i Champions League - Odense Håndbold gennembanker kroatisk hold

Tess Wester gjorde det slemme ved Podravka i 2. halvleg. Wester havde en voldsom redningsprocent, og hollænderen var hurtig til at se mulighederne for kontra, når hun smed de præcise udkast afsted. Her ses Wester vise kunsten mod Skanderborg tidligere på sæsonen. Foto: Ole Nielsen.
Efter en jævnbyrdig 1. halvleg kunne Odense Håndbold skruede de orange bisser på, og Podravka blev kørt ud af banen. Målmand Tess Wester var en ren mur efter pausen, og nu venter en stor kamp hjemme mod Brest.

HÅNDBOLD: Det kan man da kalde en sejr af dimensioner på det internationale parket.

Odense Håndbold kværnede den renommerede kroatiske klub Podravka ned under gulvbrædderne, så det må runge slemt for ørerne i gangene i den klub, der trods alt vandt Champions League i 1996.

En sejr på 33-17 er dog en post, og den kom kun få dage efter midtugens gyser, hvor Odense Håndbold sejrede med ét mål i ligaen over Herning-Ikast.

Annonce

Nok er Podravka midt i en genopbygning af holdet, men alligevel var det en voldsomt markant sejr til Odense Håndbold, som dermed står med fire sejre ud af de første fem kampe i gruppespillet, og det betyder en andenplads i gruppen med de otte hold.

Dermed er lagt perfekt op til næste søndags hjemmekamp mod en af gruppens favoritter, Brest, og det ligner en gyser af rang i kampen om de to øverste pladser, som giver direkte adgang til kvartfinalerne. Nummer tre til seks får en ekstra chance - via playoff-kampe.

Let og frejdigt

Odense Håndbold så nogle gange i 1. halvleg ud til at kunne køre let og frejdigt then over kroaterne, som i den grad savnede den enorme fordel, som holdet normalt har i et fanatisk publikum, som dog var corona-forvist.

Der var tyst i den klassisk østeuropæiske hal, så det hele blot var en bold og spillere og dommere i arenaen - plus det løse.

Odense Håndbold er pænt udfordret med kampe og rejser for tiden.

Men det var relativt hurtigt tydeligt, at Odense Håndbold ved at spille bare nogenlunde op til habilt niveau kunne kunne slå det renommerede hjemmehold, som med en sejr i Champions League tilbage i 1996 viste potentiale i eks-jugoslavisk håndbold.

Annonce

Elvers trussel

Helena Elver var i starten af kampen en konstant trussel mod hjemmeholdet med dødsforagtende gennembrud, og danskerne kom foran 4-1, men Podravka formåede længe at hænge på i en kamp, hvor især venstrehånden Jose Danila Carlos lynede med vinklede skud.

Det blev 7-7 og 10-10, men så tog især Nycke Groot og fløjen Ayaka Ikahara fat, og træner Ulrik Kirkely kunne nu udspille hele den markante bredde i truppen, og det gjorde tiltagende mere og mere ondt på hjemmeholdet.

Her var det Mie Højlund i gennembrud med det svirpende håndled, så var det Freja Cohrt i den kendte fløjstil, og til tider var det  den skarpe skytte Lois Abbingh, der svang hammeren, omend det denne søndag mest var på straffekast, at Abbingh markerede sig.


Det var så en ekstra bonus, at de orangetrøjede igen viste, at man har en målmandsduo af høj international klasse

Sport Fyn om målmandsduoen


Men Kirkely kunne 10 minutter inde i 2. halvleg se, at Podravka ville komme til skade under dækkene, og så blev Anne Cecilie De La Cour sendt ind for at få vigtig spilletid, og La Cour fik både vist skudstyrken og lagt tryk på i højresiden med gode udspil til fløjen.

Annonce

Fløjtalent scorede

Talent Katja Johansen viste fin hurtighed i en kontra som afløser for Freja Cohrt.

Og Jessica Quintino demonstrerede specialiteten med et lob hentet nede fra underhånden, Angelica Wallén stod for et alsidigt indhop, og på den måde var det også en udflugt, hvor Odense-lejren i den grad fik hentet både selvtillid, kamptræning og set mange alternativer, og i en lang sæson bliver det i den grad nødvendigt.

Det var så en ekstra bonus, at de orangetrøjede igen viste, at man har en målmandsduo af høj international klasse. Althea Reinhardt blev afløst af Tess Wester, og denne dag var det Wester, som brillerede med reflekser og de lange snertende udkast som varemærke.

Midt i en grum corona-tid har Odense Håndbold skabt forventninger til et hidsigt resterende forløb i Champions League.

Annonce
Erhverv For abonnenter

De første har allerede meldt sig: Der er interesse for at købe Valdemars Slot

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sydlandsk stemning og mere udeservering skal puste nyt liv i Odenses søvnige torvedage

Erhverv For abonnenter

Afskedigede 200 og ansatte dem igen: Middelfart-firma har stor fremgang efter turbulent start på 2020

Odense

Strejke går ud over Odenses gamle: Kan ikke flytte i plejebolig eller få nødkald

Faaborg-Midtfyn

Nu kan du svede sammen med vildmarksdamerne: Det er som at gå ind i Moder Jords livmoder

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Nyborg

Nyt ansigt på lokalredaktionen i Nyborg: Matilde har rejst verden rundt

Kerteminde

Billede skaber stor debat: Men skal kommunen fjerne ukrudtet? - Vi mangler at diskutere retningslinjerne

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Nyborg For abonnenter

Ordblindhed satte en stopper for Lottes drøm: Nu sørger hun for en strømlinet kirkegård

Sport For abonnenter

Flere fynske hold er med i pokalhatten - Marienlyst overbeviste mod rival, og Næsby tvang FC Fredericia ud i straffesparkskonkurrence

Debat

Plejehjemssommer: Den dag meldte tre vikarer sig syge

Annonce