Annonce
Faaborg-Midtfyn

Vildt nok: Midtfynsk seriespiller kan få landsholdsdebut i aften

Kevin Jørgensen her i Ringes blå trøje kan i aften få debut på A-landsholdet. Foto: Ringe Boldklub

Ringe: Når det danske vikarlandshold onsdag aften spiller landskamp mod Slovakiet, så kan det betyde, at Ringe Boldklub, der optræder i Serie 1 bliver repræsenteret.

Med i truppen er Kevin Jørgensen, der i foråret tørnede ud for Ringe Boldklub, skriver boldklub i et Facebook-opslag.

"Kevin har været meget usikker på, om han skulle sige ja. Men han stiller op for at hjælpe breddefodbolden i Danmark og det danske futsal-landshold, hvor han har været fast mand i flere sæsoner", siger Daniel Hansen, træner for RB's serie 3-hold og svoger til Kevin i opslaget.

Annonce

Hvad er futsal?

Futsal er fodbold, der spilles på en håndboldbane med håndboldmål. Der spilles fem mod fem, og det er tilladt for målmanden at tage med hænder.

Bolden er mindre end en normal voksenfodbold. Den har størrelse 4, hvilket man normalt kun spiller med for børn under 15 år. Bolden hopper meget svagt og er tungere end en normal fodbold.

En kamp varer 2 gange 25 minutter.

Futsal har sine rødder fra Sydamerika, og siden 1989 har der været afviklet VM i futsal. Årets DM er det første af slagsen, og det afløser det tidligere inde-DM med bander, som DBU ikke længere afvikler mesterskaber i.

Det er striden mellem DBU og Spillerforeningen, der har sendt Kevin Jørgensen og andre spillere fra lavere danske fodboldrækker på landsholdet.

Kevin Jørgensen repræsenterer Jægersborg på landsholdet, fordi han spiller futsal her. Men hans spillercertifikat ligger i Ringe, og ifølge Daniel Hansen vil han spille for Ringe, når futsal-sæsonen er forbi.

Kampen spilles onsdag klokken 20.45.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce