Annonce
Speedway

Vildt drama og fedt finaleræs: Anders Thomsen blev dagens mand i skysovs - se billederne

Sådan skal det gøres. Anders Thomsen er dansk mester i speedway for første gang i karrieren. Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix
Den formstærke fynbo vandt den individuelle DM-titel for første gang. Finalen blev dramatisk, hvor Leon Madsen kørte i snoren. Nicolai Klindt fik sølv, mens stjernefrøet Marcus Birkemose sensationelt sikrede sig bronzen.
Annonce

SPEEDWAY: Sikke da en fantastisk aften på det legendariske Vojens Speedway Center.

Det var præcis, som det skulle være, da der endelig igen blev kørt et betydningsfuldt løb på dansk grund.

Det var kun ganske få speedwayfans forundt at overvære løbet på grund af de gældende coronarestriktioner. Det var synd og skam.

Kørerne og Vojens leverede en helt igennem hæsblæsende finale, hvor det handlede om at blive individuel dansk mester. En aften med det ene super heat efter det andet, hvor der ikke blev givet ved dørene.

Og Danmark har fået en ny mester.

Han hedder Anders Thomsen. Han var suveræn i finalen, hvor Leon Madsen kørte i snoren og blev udelukket, mens der var sølv til Nicolai Klindt og bronze til stjernefrøet Marcus Birkemose.

Alle tre kørere er i øvrigt at finde på ligaholdet i Sønderjylland Elite Speedway i 2021.

Og fynske Thomsen var naturligt et stort smil, da titlen var i hus.

- Det er så fedt at vinde. Det er super. Jeg er så glad. Jeg havde en rigtig fin aften. Det var et virkelig tæt ræs. Det er sådan, det skal være, jublede Anders Thomsen.

Annonce

Baghjul til Madsen

Der var spektakulær kørsel og drama på den gode måde allerede tidligt i løbet, da Anders Thomsen viste blændende kørsel og henviste Niels-Kristian Iversen, der har vundet den individuelle DM-titel hele syv gange, til andenpladsen.

Det var rigtig stærkt kørt, og det var det så sandelig også af unge Marcus Birkemose, der fornylig blev dansk U21-mester, da han i sin anden optræden gav Leon Madsen baghjul. Der er ingen tvivl om, at der er krummer i den 17-årige knægt, der helt sikkert kan drive det vidt, hvis han holder benene på jorden og få tingene stillet rigtigt an.

Senere var der så drama på den mere kedelige facon på det legendariske speedwayanlæg, da Nicki Pedersen noget uvant mistede kontrollen over sin speedwaycykel midt på den ene langside og styrtede. Han tog Kenneth Bjerre med sig i faldet, men begge var heldigvis hurtigt på benene igen.

Nicki Pedersen havde dog slået sin ene hånd ret kraftigt, og det betød, at den tidligere tredobbelte individuelle verdensmester, der har været dansk mester syv gange, efterfølgende måtte trække sig fra løbet.

Det var heller ikke på nogen måde Peter Kildemands aften. Han åbnede med to sidstepladser, og i sit tredje heat hamrede han ind i luftpudehegnet med stor fart. Det så virkelig voldsomt ud, men heldigvis kunne den tidligere grandprix-vinder humpe fra banen, men også Kildemand måtte siger farvel før tid.

Annonce

Rigtig skarpe

Flere andre kørere var dog rigtig skarpe og leverede helt igennem fremragende underholdning. Førnævnte Birkemose fik også lige skovlen under Niels-Kristian Iversen undervejs - og så må vi bestemt ikke glemme hverken Nicolai Klindt, der virkelig ser ud til at have fået noget ud af sit tætte samarbejde med tidligere topkører Mads Korneliussen, og Anders Thomsen, som hele sæsonen igennem har imponeret med flotte og stabile præstationer i den stærke polske liga.

Anders Thomsen fik naturligvis den obligatoriske lufttur efter DM-triumfen. Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix

Alle mand var ude fem gange - og derefter var det så finaletid med aftenens fire bedste chauffører ved startsnoren.


Det var rart at komme hjem at køre sådan en finale. Wauw - hvor er det stort.

Anders Thomsen - ny dansk mester


Bare 17-årige Marcus Birkemose, der sammen med Anders Thomsen var bedst med hver 13 ud af de 15 mulige point, og så var der Leon Madsen og Nicolai Klindt med hver 12 point.

Dramaet fortsatte i finalen. Leon Madsen kørte i snoren og blev udelukket - og så var der altså bare en trio tilbage. Den opgave løste Anders Thomsen på fornemste vis. Han var suveræn - og Thomsen kan nu med god samvittighed kalde sig individuel dansk mester.

Anders Thomsen vinder guld, sølv til Nicolai Klindt, bronze til Marcus Birkemose. Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix

- Det lyder ret godt. Nu har det været et virkelig mærkeligt år, så det var rart at komme hjem at køre sådan en finale. Wauw - hvor er det stort, sagde Anders Thomsen med et stort smil.Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hård dom over ghettolov: Tudetosset

Annonce