Annonce
Sydfyn

Vildhopperne slår rekord til ladywalk

Gitte Rasmussen i årets Vildhoppe-t-shirt. På ryggen er alle sponsoerene oplistet. Foto: Gitte Kjeldal

LANGELAND: Når Ladywalk løber af stabelen i Odense mandag eftermiddag bliver det med deltagelse af 190 langelandske Vildhopper, som kvinderne kalder sig selv med henvisning til de vilde heste på Sydlangeland.

Det er i Bagenkop, ideen til vildhopperne er opstået for fire år siden, hvor man kunne præstere 30 deltagere i Ladywalk-arrangementet. Siden er det gået rask fremad, og Vildhopperne har fået såvel 3. som 2. præmie pokaler for antallet af deltagere. Gitte Rasmussen, der er en af initiativtagerne, håber at langelænderne kan få en 1. plads med de 190 deltagere.

- Jeg har satset på, at vi engang kan bliver 250, men 190 er jo helt fantastisk især for en ø, hvor vi ikke er så mange mennesker, siger hun, der på det seneste har hentet støtte fra mange lokale sponsorer.

I det hele taget er der rekordmange tilmeldinger til Ladywalk over hele landet i år. I Odense når arrangementet op over 6000 deltagere.

Det er hovedsageligt kvinder fra Sydlangeland og Rudkøbing, der deltager i Vildhoppernes march, men enkelte nordfra er også med. Overskuddet fra Ladywalk går til forskning i kvindesygdomme, i år går pengene til til Psykiatrifonden./gikj

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce