Annonce
Sydfyn

Vildhopperne slår rekord til ladywalk

Gitte Rasmussen i årets Vildhoppe-t-shirt. På ryggen er alle sponsoerene oplistet. Foto: Gitte Kjeldal

LANGELAND: Når Ladywalk løber af stabelen i Odense mandag eftermiddag bliver det med deltagelse af 190 langelandske Vildhopper, som kvinderne kalder sig selv med henvisning til de vilde heste på Sydlangeland.

Det er i Bagenkop, ideen til vildhopperne er opstået for fire år siden, hvor man kunne præstere 30 deltagere i Ladywalk-arrangementet. Siden er det gået rask fremad, og Vildhopperne har fået såvel 3. som 2. præmie pokaler for antallet af deltagere. Gitte Rasmussen, der er en af initiativtagerne, håber at langelænderne kan få en 1. plads med de 190 deltagere.

- Jeg har satset på, at vi engang kan bliver 250, men 190 er jo helt fantastisk især for en ø, hvor vi ikke er så mange mennesker, siger hun, der på det seneste har hentet støtte fra mange lokale sponsorer.

I det hele taget er der rekordmange tilmeldinger til Ladywalk over hele landet i år. I Odense når arrangementet op over 6000 deltagere.

Det er hovedsageligt kvinder fra Sydlangeland og Rudkøbing, der deltager i Vildhoppernes march, men enkelte nordfra er også med. Overskuddet fra Ladywalk går til forskning i kvindesygdomme, i år går pengene til til Psykiatrifonden./gikj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce