Annonce
Odense

Vilde revyplaner: 5000 brugte plastikposer skal på scenen

Skuespiller Thomas Mørk har mange talenter. Han er et fast omdrejningspunkt på scenen i Odense Sommerrevy - men han har i flere år også stået for scenografien. Noget der næste år kommer til at inkludere cirka 5000 brugte plastikposer. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Skuespiller og scenograf Thomas Mørk har fået en vild idé. Når næste sommers revy skal afvikles i Odense, skal en del af scenografien udgøres af hæklede plastikblomster af brugte plastikposer.

Du har med stor sandsynlighed nogle liggende derhjemme. Gerne lettere brugte, helst ikke beskidte - og gerne nogle du alligevel havde tænkt dig at smide ud.

Men nu kan de få en sidste tur i rampelyset - sådan helt bogstaveligt, for skuespiller og scenograf ved Odense Sommerrevy, Thomas Mørk, har fået en vild idé. Bæredygtighed bliver et af temaerne for næste sommers revy - og til det formål skal scenografien bestå af 5000 brugte plastikposer, der skal skæres op i strimler og hækles sammen til store plastikblomster.

Men før et større korps af hækledamer kan komme i gang med at arbejde på scenografien, skal poserne jo i hus. Og det er her, Fyens Stiftstidendes læsere kommer ind.

- Vi kunne godt have skaffet 5000 nye poser, men hele tanken bag er jo bæredygtighed. Så det skal være poser, der alligevel skulle smides ud, fortæller Thomas Mørk fra Odense Sommerrevy.

Så har man en eller flere poser liggende, er det muligt at aflevere dem i receptionen hos Fyens Stiftstidende på Banegårdspladsen i Odense på hverdage mellem 8 og 16. Eller sende dem til Odense Sommerrevys lager på Bytoften 2, 5550 Langeskov.

Poserne skal være i almindelig indkøbsposestørrelse eller i de størrelser, man nu får i butikkerne. Og meget gerne varieret i farver og udtryk. Så både den gule Netto-pose, den turkisfarvede pose fra Normal og andre slags er meget velkomne.

Det er i øvrigt ikke første gang, Thomas Mørk står for scenografien til Odense Sommerrevy. Det har han gjort siden 2018 - senest med en himmel som kulisse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce