Annonce
Sydfyn

Vilde med Sydfyn: Ballet-konferencier glæder sig til Verdensballet på Broholm

Sådan så det ud, da verdensballetten opførte en forestilling på Broholm Gods sidste år. Igen i år kommer Verdensballetten til Broholm; denne gang med forbedringer, så alle blandt publikum kan være sikre på at kunne se hele scenen foruden man har optimeret parkeringsforholdene, lyder det. Arkivfoto: Michael Nørgaard
De var vilde med Sydfyn, sidst Verdensballetten optrådte på Broholm i sommer, så nu kommer den omrejsende opera- og balletforestilling til Sydfyn igen. Også denne gang i Broholms smukke rammer, der ifølge konferencier Jens-Christian Wandt, danner en perfekt kulisse om forestillingen.

Gudme: Broholm Gods skal endnu en gang lægge rammer til en opera- og balletforestilling af de større, når verdensballetten ligesom sidste år kommer til Sydfyn.

For det gør den. Efter eget ønske endda. Første gang verdensballetten kom til et af Danmarks smørhuller, Sydfyn, skete det på opfordring af Anne Lütken, der på daværende tidspunkt ejede Broholm. Men efter hendes søn har overtaget, er konditionerne ændret en smule, så mens Anne Lütken sidste år købte en forestilling af Verdensballetten, er det denne gang Verdensballetten, der har lavet en aftale med Broholm om, at man må komme og optræde der igen i år.

- Fyn er skøn, og vi har hele tiden gerne villet her til, så det passede så fint, da det lykkedes sidste år, og i år kan det altså også lade sig gøre, siger en tilfreds konferencierer Jens-Christian Wandt.

Annonce

Verdensballetten til Broholm

For anden gang spiller Verdensballetten forestilling på Broholm i Gudme. Det sker den 14. juli klokken 15.30 på Broholm Gods i Gudme og er som sådan Verdensballettens eneste forestilling på Fyn.

Verdensballetten byder på klassisk ballet og moderne dans, arier og scener fra operaens verden og klassisk musik for violin og klaver. Det hele bliver præsenteret på en let og uhøjtidelig facon, så alle kan være med – både de feinschmeckere, som ser forestillingen på grund af det høje kunstneriske niveau, og det publikum, som aldrig før har oplevet ballet eller opera. Det er en vigtig del af Verdensballettens dna at kunne favne bredt, at gøre finkultur til folkekultur, at gøre forestillingen til en kulturel folkefest.

På scenen står nogle af verdens bedste balletdansere, blandt andre Steven McRae fra The Royal Ballet of London, der også er kunstnerisk leder på Verdensballetten. Også fra The Royal Ballet of London kommer danserne Frederico Bonelli, Nehemiah Kish, Yasmine Naghdi og Yuhui Choe.

Dertil kommer Xander Parish, der er solodanser fra Mariinskij Ballet i St. Petersborg og Iana Salenko og Marian Walter, der er solodansere fra Statsballetten i Berlin.

Operasangere kommer der naturligvis også: Sopranen Denise Beck og tenor og konferencier Jens-Christian Wandt.

Musikere: Niklas Walentin på violin og Alexander McKenzie på klaver.

Ny scene

Sidste år foregik forestillingen i gården ved voldgraven, men efterfølgende var der kritik fra de bageste rækker, hvor flere blandt publikum mente, at udsynet ikke havde været tilstrækkeligt godt.

- Så det råder vi bod på i år ved at flytte forestillingen over i parken. Det er nemlig sådan, at plænen i parken hælder en smule, så publikum kommer til at kigge lidt ned ad bakken, så de bedre kan se hele scenen; ikke mindst dansernes fødder. Og det er altså ikke uvæsentligt, netop når det kommer til ballet, siger Jens-Christian Wandt.

Han fortæller desuden at med flytningen til godsets park frigør man plads til parkering i gården, og det er ikke så tosset, for også parkeringsforholdene fik kritik sidste år.

Kultur til folket

Han sætter ord på, hvorfor det i hans optik er vigtigt at flytte kultur ud af de vante rammer på teatre i de større byer.

- Undersøgelser viser, at kultur i lokalområder er vigtigt for de borgere, der bor der, og derfor er jeg glad for, at vi kan bidrage til det, siger han og fortsætter:

- Og der er det vigtigt for os, at vi kan sætte scenen i en kulisse, der kan være med til at fortælle historien. På Broholm får man hovedbygningen i baggrunden bag scenen - formentlig oplyst på en eller anden måde - og det er med til at skabe en særlig stemning, siger Jens-Christian Wandt, der regner med, at man vil sætte 1000 til 1100 billetter til salg til forestillingen på Broholm.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce