Annonce
forside

Vilde heste på Langeland får mere plads

Udsætningen af vilde heste på Langeland har været en stor succes. Flokken er næsten fordoblet, og derfor skal hestene nu have større græsgange at boltre sig på.

Annonce

For tre år siden satte Skov- og Naturstyrelsen 16 vilde heste ud på Langeland. Siden er flokken næsten blevet fordoblet, og på mandag indvier Skov- og Naturstyrelsen derfor et nyt område til hestene ved Dovns Klint på Langelands sydligste spids. Det nye område er på ca. 100 hektar, hvilket rundt regnet svarer til 200 fodboldbaner. Og det er fire gange så stort som området ved Klise Nor ved Bagenkop, hvor hestene hidtil har levet.

- Det er klart, at der er behov for mere plads, når flokken er blevet så stor. Og om få år vil det samlede antal vilde heste ved Dovns Klint nå op på 50, fortæller skovrider Søren Strandgaard fra Skov- og Naturstyrelsen.

Da de vilde heste for tre år siden blev sat ud, var det først og fremmest for at afgræsse og pleje naturen, men derudover har hestene også udviklet sig til en attraktion for både lokalbefolkningen og turister med op mod 50.000 besøgende om året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce