Annonce
Kerteminde

Vilde delfiner demonstrerer på lørdag mod Fjord & Bælt

Organisationen "De vilde delfiner" arrangerer lørdag 15. februar kl. 13 igen en demonstration foran Fjord & Bælt. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg.

Kerteminde: Organisationen "De vilde delfiner" arrangerer lørdag 15. februar kl. 13 en demonstration foran Fjord & Bælt.

Formand og grundlægger af "De vilde delfiner", Flemming Larsen, forklarer, at man bakker op om World Animal Protection og den internationale kampagne imod delfinarier. I forbindelse med kampagnen nævner WAP også Fjord & Bælt, som et uværdigt levested for marsvin, oplyser Flemming Larsen.

- Vi samarbejder med World Animal Protection og Dyreværns-Organisationernes Samarbejds-Organisation, der består af 21 danske dyrevelfærdsorganisationer om en total lukning af det uhyggelige sted, som centret er blevet, siger Flemming Larsen i en pressemeddelelse.

"De vilde delfiner" vil optrappe sine demonstrationer mod Fjord & Bælt i det nye år. Ud over demonstrationen 15. februar er der planlagt endnu en i forbindelse med kampagnen "Empty The Tanks" 9. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce