Annonce
Sydfyn

Vild debat om sommerhusbesøg: Nogle vil lukke Ærø helt ned, andre maner til besindighed

Skal man tage færgen til Ærø for at tage i sommerhus eller ej? Det er der mildest talt delte meninger om. Arkivfoto: Jonathan Møller Nielsen
Et læserbrev fra Ærøs turist- og erhvervsdirektør, Chris Hammeken, har skabt en vild debat på avisens facebookside og website. Flere kalder hans opfordring om at komme til Ærø naiv og uklog, mens andre kalder det uholdbart at lukke helt af for besøgende.

Ærø: Vores læsere er splittede i spørgsmålet om, hvorvidt sommerhusejere skal tage til Ærø i påsken eller blive hjemme. Turist- og erhvervsdirektør Chris Hammeken mente i et læserbrev, at "at alle danskere er hjertens velkomne på Ærø, og det samme er andre med et anerkendelsesværdigt formål med indrejse i Danmark."

Det har skabt en heftig debat på avisens Facebook-side med omkring 60 kommentarer med synspunkter i hver lejr. Vi bringer her et udpluk:

Tina Petersen: Jeg er selv udsat pga alvorlig sygdom holder mig inden døre og har andre til at handle for mig. Undre mig over at folk mener det er i orden at komme til Ærø for at holde påske. Tænker at der er mange som ikke tar sine forholdsregler lige der. Det blir vel påske igen for de fleste. Dette er noget vi skal tage alvorligt og det er ikke for sjovt at statsministeren siger som hun gør.

Erik Kromann: Glimrende Chris. Den udmeldte hold jer væk holdning og vi er os selv nok - er uværdig! Fritidshusfolket er fornuftige folk, der overholder anbefalingerne og der er altså rigeligt med plads på øen til flere end det faste gæng!

Peter Bjørn Hviid: Hvad er det han ikke forstår, når vores statsminister siger bliv hjemme, så betyder det, bliv HJEMME. En lockdown hjælper jo ikke meget hvis det halve af befolkningen rejser land og rige rundt.

Erik Luntang: Her i Belgien sender politiet folk tilbage, hvis de ikke har adresse det pågældende sted. Det er for at beskytte lokalbefolkningen og fordi der ikke er kapacitet på de lokale sygehuse. Hvor mange senge er det nu der er i Ærøskøbing?

Lasse Bøgeskov Andersson: Jeg er personligt glad for Chris’ udmelding, som jeg synes både åbner døren for os med et hus men uden fast hverdag på Ærø, mens han stadig har et vågent øje på myndighedernes vejledning. For jeg betragter langt fra mig selv som turist - jeg betaler kommuneskat selvom jeg ikke bor her hele året. Og derfor vil jeg også gerne være på Ærø så meget som muligt - selv i en krisetid. (Og jeg skal selvfølgelig nok lytte til myndighedernes forbud, hvis det kommer)

Julie Skaar: Til alle kritikerne: Så må Ærøboere jo heller aldrig rejse ud! Og så bliver havet en voldgrav. Helt seriøst: vi slipper ikke for corona-virus, lad og gebærde os fornuftigt og holde panikken fra kroppen!

Også i kommentarsporet på faa.dk er der mildest talt delte meninger. Vi gengiver her et par af kommentarerne - og opfordrer i øvrigt til at holde den gode tone i kommentarsporene:

Christina Brun Nielsen: Selvfølgelig skal Ærø lukke ned. ALLE skal lukke ned og især i små samfund, hvor der er rigtig mange ældre. Ja, det er træls for turismen og Ja det vil koste på indtægter og arbejdspladser, men sådan er det nu en gang og det er tilfældet i hele landet. På øerne kan man, hvis man vil begrænse corona eller helt undgå det. Det vil dog kræve en noget anden holdning end ovenstående.

Flemming Boye: Chris Hammeken har min fulde opbakning. Helt enig, og godt formuleret. Tak Chris.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce