Annonce
Sydfyn

Vild biljagt på Sydfyn: 29-årig bilist nægtede at standse

Tirsdag middag sætter politiet efter en uregistreret bil, der nægter at standse. Det ender i en vild biljagt. Foto: Kim Haugaard
En hæsblæsende biljagt fandt tirsdag middag sted mellem Ringe og Vester Skerninge. En ung mand valgte at forsøge at flygte fra politiet, men jagten endte i en anholdelse. Udover kørsel uden kørekort er manden sigtet for flere forhold.
Annonce

Vester Skerninge: I hæsblæsende fart drøner en sølvgrå Kia Sorento ad landevejen mellem OK tanken i Ringe og Vester Skerninge tirsdag middag. I hælene på den er en patruljevogn fra Fyns Politi, men den stopper ikke.

Biljagten suser med høj fart over de sydfynske landeveje. Jo tættere på Vester Skerninge jagten kommer, jo større bliver karavanen af patruljevogne, der sætter efter den sølvgrå Kia.

Annonce

Politiet giver ikke op

Personen i flugtbilen gør alt, hvad han kan, for at ryste politiet af sig, men Fyns Politi giver ikke op lige med det samme og beder om forstærkning.

-Typisk støder alle patruljer, der er i nærheden, til i sådan en sag her, siger Christian Billesø, politikommissær ved Fyns Politi i Svendborg.


Der skal meget til at ryste en patruljevogn af sig, hvis først den er sat efter en bil. Vi giver ikke op så let.


Flere patruljer sætter ind, men manden stopper stadig ikke. En patruljevogn gør brug af sømmåtter for at få flugtbilen standset. Endelig stopper bilen på Eskebjergvej i Vester Skerninge, da dens mulige flugtveje blokeres af flere patruljevogne.

-Han bliver indrammet, og så ved han, at slaget er tabt, fortæller Christian Billesø

Annonce

Ulovlig kørsel

Føreren af flugtbilen viser sig at være en mand på 29 år, der med overlæg har begivet sig ud på en gennemført ulovlig færd.

Da politiet tjekker den sølvgrå Kia Sorento, viser det sig, at den er uregistreret. Føreren af bilen bliver ved standsningen af bilen bedt om at fremvise kørekort. Manden kan dog ikke vise gyldigt kørekort, da dette tidligere er blevet frakendt.

-Der bliver på stedet truffet en beslutning om at lave nogle test på manden for at fastslå, om der var tale om kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer, siger Christian Billesø

Det viser sig, at manden har THC - et stof i hash - i blodet, og han indrømmer, at han har haft røget en joint, inden han satte sig ind i bilen. Manden bliver anholdt og bragt til Svendborg.

Annonce

Flere sigtelser

Anholdelsen af den 29-årige mand resulterer i syv sigtelser.

Heriblandt er der tale om kørsel uden kørekort og kørsel under påvirkning af narkotika. Desuden sigtes han for at flygte fra politiet og for flere trafikale forseelser i forbindelse med flugten.

- Der skal meget til at ryste en patruljevogn af sig, hvis først den er sat efter en bil. Vi giver ikke op så let, fortæller Christian Billesø.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Cannabiseventyret og jobmarkedet smuldrer: Frustreret producent må fyre 20 medarbejdere på Odensefabrik

Annonce