Annonce
Kultur

Vil være den største uden for USA: Ny festival rammer Odense i september

Lisa Ekdahl bliver et af hovednavnene på den kommende songwriter-festival i Odense. Foto: Peter Leth-Larsen
Målet er at komme helt tæt på musikken og musikerne, når songwriter-festivalen Nashville Nights International Songwriters Festival debuterer i Odense til september. Fynsk-fødte Stefan Mørk står bag, og navne som Lisa Ekdahl, Jesper Bintzer og Stuart A. Staples er på plakaten.

Ambitionerne er store hos den dugfriske festival, der ser dagens lys i Odense i midten af september.

Et af målene er at blive verdens største sangskriver-festival uden for USA, et andet - og måske endnu vigtigere - mål er at "skabe en festival, der vil inspirere, underholde og motivere sangskrivere og musiklyttere på tværs af genrer, alder og landegrænser," som arrangørerne skriver i en pressemeddelelse.

Festivalen hedder Nashville Nights International Songwriters Festival, og den er stærkt inspireret af de såkaldte "writers rounds", der er en fast del af Nashville-scenen. Det er en showform, hvor to til fire sangskrivere er på scenen sammen. De spiller et antal runder, hvor de skiftevis spiller og fortæller om deres sange. På festivalen vil man kunne møde både danske, britiske og amerikanske sangskrivere i writers rounds.

Annonce

I alt kommer mere end 60 danske og internationale sangskrivere og kunstnere til Odense for at give publikum en ny oplevelse af musikken.

Bag festivalen står sanger og sangskriver Stefan Mørk, der selv har indspillet sit seneste album i Nashville. Han er opvokset på Fyn, og så placeringen midt i landet var oplagt, forklarer han i pressemeddelelsen.

Samtidig har festivalen fundet kommunal opbakning i Odense, hvor borgmester Peter Rahbæk Juel har store forventninger.

- Vi trænger alle til at få livemusikken tilbage på scenerne, og det kommer Nashville Nights International Songwriters Festival i høj grad til at give os med både lokale, nationale og internationale gæster. Kunsten at skrive en sang, der rører andre eller instinktivt sætter sig fast i øregangen, er en vigtig del af vores kulturliv. For det giver os noget at være fælles om i vores oplevelser med musikken. Derfor er det stort, både for Odense og musikmiljøet, at vi nu afholder den største sangskriver-festival, der nogensinde har været i Danmark, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Stefan Mørk indspillede selv sit seneste album i Nashville. Foto: Simon Staun

Rammerne for festivalen i år er sat ud fra de covid-19 restriktioner, vikender fra efteråret 2020.

Billetsalget åbner 4. juni for køb af festivalpas til alle tre dage. Når man køber billetten opfordres man samtidig til at vælge, hvilke arrangementer, man vil deltage i. På den måde sikrer festivalen, at man kan overholde mulige restriktioner, og at ingen går forgæves.

Det vil stadig være muligt spontant at søge til events, man ikke har booket på forhånd, men der er man altså ikke sikret plads.

Den 18. juni åbnes der for salg af enkeltbilletter til events med ledig kapacitet. Grundet mulige restriktioner er der kun et begrænset antal festivalpas i salg.

Nashville Nights International Songwriters Festival

17-19. september 2021 rundt om i Odense.

Det fulde program afsløres i løbet af de kommende uger, men de første navne på plakaten er allerede på plads:

Lisa Ekdahl kommer med fuldt band og giver koncert.

Craig Finn fra det Brooklynbaserede rockband The Hold Steady kommer og giver sin eneste europæiske solokoncert i 2021.

Jesper Binzer og producer Søren Andersen kommer med hver sin guitar og fortæller om deres musikalske samarbejde.

Marcus Winther-John, som har skrevet sange for et væld af artister – fra Christopher til Peter Belli kan opleves i det importerede Nashville-format writers rounds, hvor man også kan møde mange af de største amerikanske stjerne-sangskrivere fra Nashville, bl.a. Dan Smalley, Bobby Pinson, Kristen Kelly, Blue Foley, Kensie Coppin, Trent Tomlinson og Cheley Tackett.

Frontmanden i Tindersticks Stuart A Staples kommer og giver en koncert sat op specielt til festivalen.

Hvert år vil festivalen desuden hylde en af de største sangskrivere. I år er det Leonard Cohen som hædres, og i den anledning samles Leonard Cohen Tribute band med solisterne Claus Hempler, Signe Svendsen, Steen Jørgensen, Bjørn Fjæstad, Mike Andersen, og Sara Indrio i front.

Søndag aften går den canadiske singer-songwriter Martha Wainwright på scenen og slutter festivalen af med et liveshow med fuldt band. Festivalen lægger stor vægt på også at give plads til vækstlaget og upcoming artister. Bl.a. er Lasse Storm, Baby Did A Bad Thing og Chasing Grace på programmet og Storms Pakhus lægger scene til nye vækstlags-talenter.

Det fulde program afsløres kort før billetsalget skydes i gang 4. juni. Der vil løbende blive offentliggjort navne og events via festivalens hjemmeside, Facebook og Instagram.

Læs mere http://www.nnisf.org/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce