Annonce
Erhverv

Vil tiltrække talenter: Ung it-virksomhed putter leg og læring i kalenderen

It-virksomheden Morning Train præsenterer sig selv som et pragteksempel, når det handler om at fastholde og rekruttere tech-talenter. Foto: Peter Leth-Larsen

Brancheorganisationen Technology Denmark afholder i dag en stor konference i Odeon, der handler om, hvordan talenter inden for it og tech kan tiltrækkes og fastholdes. En af dem, der har haft succes med det, er Odense-virksomheden Morning Train. Her sørges der blandt andet for, at talenterne hele tiden får mulighed for at øve sig på ny teknologi.

Gennemsnitsalderen er under 25 år, og over halvdelen er tidligere praktikanter. Odense-virksomheden Morning Train, som lever af at designe hjemmesider og lave programmering, er i de seneste år lykkedes med at samle bunkevis af talenter inden for teknologi, og de betragter sig selv som det gode eksempel, når det handler om at fastholde dem.

Derfor er Fyens Stiftstidende taget på besøg i virksomhedens lokaler på Gammelsø for at få en kopi af opskriften. En af dem, der skal give os et par af ingredienserne, er den tidligere praktikant Thomas Dyrehauge, som nu skriver titlen art director på sit cv. Han har blandt andet fået vækket sin appetit på it-virksomheden ved, at han allerede som nyuddannet fik lov at lave personlige sideprojekter og udvikle sin egen afdeling.

- Jeg vil sige, at det handler om at have frihed under ansvar. Jeg sætter altid min egen agenda inden for den deadline, jeg skal nå, og det er ikke sikkert, at jeg havde fået lov til det i en anden og større virksomhed. Det gør, at jeg står tidligt op om morgenen hver dag og glæder mig til at komme på arbejde, siger han.

Morning Train

Odense-virksomheden Morning Train ligger på Gammelsø i Odense C og beskæftiger 19 medarbejdere - fuldtidsansatte, studieansatte og trainees.Gennemsnitsalderen blandt medarbejderne er under 25 år.

Virksomheden lever af at producere hjemmesider, programmere systemer og lave online markedsføring, og den omsætter for næsten fire millioner om året.

Morning Train succes med at rekruttere talenter inden for it og teknologi, som ofte begynder i praktik, men senere bliver fastansat.

Morning Train har tradition for at fastansætte deres mange praktikanter inden for teknologi og it. En af dem er Thomas Dyrehauge (th.), som har været i virksomheden i to et halvt år. Foto: Peter Leth-Larsen

Vokset op med teknologi

For ham er det vigtigste, han at han får tid til at pusle med teknologien, og det passer ham godt, at han kan gøre det sammen med jævnaldrende kolleger.

- Vi er allesammen en del af en generation, som er vokset op med teknologi, og det giver et godt samspil, siger Thomas Dyrehauge.

Ifølge Peter Thomsen, som er strategi- og økonomichef hos Morning Train, er det netop den ekstraordinære tid, der sættes af til at eksperimentere, som gør, at talenterne får smag for den lille vækstvirksomhed. Derfor er der hver uge lagt ind i skemaet, at de kan sidde og øve sig på den teknologi, de har i gryden.

- Det giver også mere på længere sigt, i stedet for at man hele tiden skal videre til den næste produktion, forklarer han.

Men skal produktionerne i hus, er der også indlagt lidt krydderier. På førstesalen i kontorfællesskabet på Gammelsø, hvor it-virksomheden holder til, er der nemlig placeret en stor, interaktiv tavle, hvor kollegerne konkurrerer mod hinanden om at bidrage mest til, at virksomheden kan nå et nyt level. Præcis som i World og Warcraft eller andre computerspil, hvor du udvikler dig eller når en ny bane, når du har overvundet en forhindring.

- Det gør, at alle føler sig som en del af en fælles produktionsmaskine. Det er et levelsystem, hvor de 10 levels så repræsenterer, at man har solgt eller produceret noget, og medarbejderne får en stigning i løn eller en bonus, når virksomheden opnår et nyt level, forklarer Peter Thomsen.

Annonce

Talenter tiltrækker talenter

Og lige præcis den installation tænder også for motivationen hos Thomas Dyrehauge.

- Det er fedt, at man kan se et udbytte af de projekter, man har afsluttet, siger han.

Peter Thomsen forklarer, at han sommetider oplever, at hans unge medarbejdere får tilbud fra etablerede virksomheder i større byer, efter de har været i et stykke tid hos Morning Train. Men her plejer de at takke nej.

- Mange ser nyuddannede som en omkostning i det første års ansættelse, men vi synes, at der ligger en kæmpe værdi i at kunne forme disse medarbejdere i ens virksomheds kultur. Vores oplevelse er, at de ofte bliver tiltrukket af de udviklende miljøer. Talenter tiltrækker talenter, siger Peter Thomsen, der derfor også ser det som vigtigt at have mange specialister i kog på en gang.

Både han og Thomas Dyrehauge har dog en bøn til uddannelsesinstitutionerne, som i deres øjne ikke altid får kredset nok for talenterne. Her peger de på, at tidssvarende undervisning og en markering af, at talenterne spiller en vigtig rolle på tech-arbejdsmarkedet, også skal på menuen.

- Jeg troede faktisk ikke, at jeg ville få arbejde efter min uddannelse. Vi udviklere ved ikke nødvendigvis selv, hvor meget vi er værd, og jeg tror, at man kan gøre mere for det. Der kan være et større fokus på det på uddannelserne, som kan fortælle os, at det er lige præcis det her, vi kan, siger Thomas Dyrehauge.

Annonce
OB For abonnenter

Kommentar: Det er for tidligt at nedgøre OB efter nederlaget mod FCK

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Flere bilister kogte over, da farten blev sænket til 80 km/t: Forfulgte forankørende og passede ham op ved frakørslen

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-Midtfyns billigste hus er over 100 år gammelt: - Alt ved huset skal laves

Odense

Tidligere landmand er gået til kamp for rent drikkevand: - Denne gang skal vi være på forkant

Faaborg-Midtfyn

Det vrimler med katte i hele kommunen: -Lad være med at fodre den fremmede kat - den bliver hængende

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Podcast

Lyt til "Danmark fortæller": Uffes sidste rejse: En ven i nøden 3:3

Kerteminde

22-årige Christian vil i år ikke mangle en udødelig klassiker til vinteren: Fynsk gårdbutik satser på særlig grøntsag

Sport

Fynboer sætter ny olympisk rekord på cykelbanen

Fyn

Se videoen: Hej, her kommer jeg - Hubot kører med blodprøver på OUH

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kæresteparret Elin og Jann har købt Faaborg-Midtfyns billigste hus: - Tanken er, at vi skal blive gamle i huset

Fyn

Her rammer den: Sygeplejersker udvider strejke endnu en gang

Annonce