Annonce
forside

Vil lave café og orangeri: En kvart million kroner til nyt kontorfællesskab

Den tidligere retsbygning skal være kontorfællesskab og har netop fået en økonomisk indsprøjtning.

Kontorfællesskabet Work2gether, som er på vej i den tidligere retsbygning i Svendborg, har fået en kvart million kroner i såkaldte LAG SØM-midler. Pengene skal bruges på at lave en café og et orangeri.

Svendborg: Sydfyn mangler en café for erhvervslivets aktører, og så er det på tide at få bragt naturen ind i arbejdslivet.

Det er årsagen til, at ægteparret Lene Junker Wiberg og Thomas Wiberg har søgt midler hos LAG SØM - som har kvitteret med en donation på 250.000 kroner.

Parret købte den tidligere retsbygning i Tinghusgade i foråret 2018 og er i gang med at indrette den til et kontorlandskab med navnet Work2gether, og ifølge Thomas Wiberg skal bygningen ikke bare danne ramme om omkring 120 arbejdspladser.

- Vi synes, der mangler et sted, hvor erhvervsfolk og forenings- og kulturlivet kan mødes og danne netværk, og derfor vil vi skabe en café. Det bliver ikke en stor restaurant, men et sted, hvor man kan få en bolle eller en kop kaffe eller god te, siger han.

Han beretter også, at de fleste mennesker ifølge undersøgelser tilbringer op imod 90 procent af deres tid i bygninger, og at parret derfor har planer for den glaskorridor, som forbinder en ny og en gammel bygning og ifølge Thomas Wiberg lige nu mest minder om en blanding af en operationsstue og et lighus.

- Glasbygningen skal være orangeri og bliver en del af arbejdscaféen. Der skal være masser af planter, og det skal være sådan et sted, hvor man kan sætte sig hele året. Vi plejer at sige, at meningen er at få bragt naturen tilbage til arbejdslivet, siger Thomas Wiberg, der desuden oplyser, at LAG SØM-pengene ikke rækker.

- Der er tale om et millionprojekt, men de 250.000 kroner et er rigtig fint tilskud, siger han.

Annonce

De har fået penge

LAG SØM står for den lokale aktionsgruppe for Syd-, Øst- og Midtfyn.

Formålet er at udvikle landistrikterne inden for områderne erhvervsfremme og rammevilkår.

Aktionsgrupperne er finansieret af midler fra dels EU, dels Erhvervsministeriet.

Følgende Svendborg-projekter har ud over kontorfællesskabet Work2gether fået penge fra LAG SØM:

Thurø Ridelaug, 250.000 kroner til etablering af ridestier i skovene på Thurø.

Kulinarisk Sydfyn, 250.000 kroner til blandt andet etablering af et informationskontor i Svendborgs bymidte.

Baggårdteatret, 100.000 kroner til en såkaldt audiowalk, som kombinerer teater, musik og fortælling med en vandring i og omkring Svendborg.

Fishing Lodge Fyn, 50.000 kroner til aktiviteter og oplevelser til danske og udenlandske fisketurister.

Klatreparken Gorilla Park, 100.000 kroner til at bygge en trætophytte.

Åbning i marts

Hvad ombygningen angår, så går den planmæssigt, oplyser Thomas Wiberg.

- Vi åbner første sektion af tinghuset 1. marts, og vi har 20 stående på venteliste, som flytter ind, siger han.

Forventningen er, at caféen og orangeriet står færdigt i løbet af sommeren, og at hele huset vil være klar til brug i efteråret 2019.

Og så handler det om at have is i maven.

- Vi vil have de rigtige ind i stedet for at sige ja til alle, og vi kan se rundt omkring i landet, at det typisk tager to år at få fyldt sådan et hus helt op. Vi kan se, at der er opbakning, så vi tror på, at det er fyldt op i slutningen af 2020, siger Thomas Wiberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce