Annonce
forside

Vil hjælpe Langelands børn med at drømme: - Alle børn kan blive til noget

Alle børn kan blive til noget, hvis bare de får en chance, lyder det fra direktør for foreningen Barndrømmen Dorthe Foged. Pressefoto

Koncerten på Ørstedskolen skal være med til at få langelandske børn til at drømme og lære at handle på det, de drømmer om, fortæller direktør for Barndrømmen, Dorthe Foged.

Langeland: Barndrømmen hedder den forening, der står bag koncerten på Ørstedskolen, der bliver opført for knap 700 elever fra 0.-6.-klasse torsdag formiddag. At koncerten bliver opført på netop Langeland skyldes, at foreningen i forvejen havde et samarbejde med Langeland Kommune - som også har givet et økonomisk tilskud til indsatsen. Det fortæller Dorthe Foged, direktør for Barndrømmen.

Men valget af Langeland som koncertsted handler også om geografiske og sociale ståsteder, og de langelandske børns adgang til kunst og kultur.

- Vi vil gerne ud til nogle af de områder, hvor kunst og kultur måske ikke ligger lige for, siger hun.

Dorthe Foged, der er uddannet konservatoriemusiker, kommer oprindeligt fra Ringkøbing. Hun kan huske, at hun savnede nogen at dele interessen for musik med, dengang hun var barn og studerede musik. Det er en af grundene til, at hun har sat sig for at udbrede kulturoplevelser til børn i alle afkroge af landet.

- Dengang havde jeg ikke rigtig nogen at spille i orkester sammen med. Det var også svært at få en kvalificeret musikundervisning, siger hun og tilføjer:

- Men uanset hvor børn bor og uanset børns sociale og geografiske ståsted, har alle børn et potentiale til at blive til noget - hvis bare de får chancen. Det er her, adgang til kunst og kultur kan gøre en markant forskel, fordi det er med til at udvide børns verdensbilleder.

Barndrømmen står blandt andet bag indsatsen Go Creative. Her bliver der arbejdet med børns drømme, men den giver ifølge Dorthe Foged også børn kompetencer til at handle.

- For det nytter ikke noget bare at gå og drømme om et eller andet, man gerne vil, hvis man ikke ved, hvordan man omsætter noget til handling. Man får kompetencer til at handle ved at være med til at planlægge aktiviteter, hvor man finder ud at, at hvis man lægger en plan for det, så behøver der ikke at være så langt fra idé til handling.

Foreningen Barndrømmen blev stiftet i 2011. Foruden koncerten på Langeland, der også finder sted i Esbjerg, Ringkøbing og Halsnæs Kommune, står foreningen bag børnekulturelle topmøder, der har til formål at indsamle og formidle den nyeste internationale viden om kunst og kulturs indvirkning på børns trivsel, læring og udvikling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Dødsfald

Johannes Møllehave er død

Annonce