Annonce
Kerteminde

Vil forhindre oversvømmelser: Folkeslusen inviterer til infomøder

En folder om Folkeslusen er på vej ud til alle ejere af parcel-, række-, sommer- og fritidshuse op til kote 1,8 meter. Privatfoto

Kerteminde: Folkeslusen, som arbejder på at rejse penge til en sluse, der skal hindre stormflodoversvømmelser i Kerteminde og omegn, inviterer nu til en række informationsmøder i slutningen af maj.

Møderne holdes på Kerteminde Byskole mandag 27. maj, tirsdag 28. maj og onsdag 29. maj - alle dage klokken 19.

Samtidig har Folkeslusen fået ny forside på sin hjemmeside, blandt andet med en grafik, der viser, hvor meget man skulle betale i det forrige sluseprojekt, og hvor langt man er i indsamlingen af tilkendegivelser.

På hjemmesiden er det nu også muligt at registrere sig som støtte med et månedligt beløb.

Folkene bag Folkeslusen vurderer, at langt de fleste vil skulle betale mere i selvrisiko allerede ved den første oversvømmelse, end de ville skulle til en sluse. Mens en selvrisiko på for eksempel 30.000 kroner skal betales på én gang, kan betalingen til slusen på 25.000-30.000 kroner deles ud, så man kun skal af med godt 100 kroner om måneden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce