Annonce
Odense

Vil flytte dyrskue: Odenses fodboldklubber rotter sig sammen

Tidligere var OB Amatører og de små klubber uenige om, hvilken løsning der var den bedste i forhold til fordeling af boldbaner i Odense. Men efter et nyt scenarie er kommet i spil, har de fundet sammen i enighed, hvor de nu står sammen om at pege på scenariet, hvor dyrskuet flyttes. Billede her er fra træning i Kildemosen Boldklub. Foto: Michael Drost-Hansen
  • Tidligere har OB Amatører og de mindre klubber i Odense været dybt uenige i sagen om fordeling af boldbaner ved Falen. Men nu står de pludselig sammen. Det skyldes et nyt scenarie, hvor dyrskuet flyttes.
  • En flytning vil lukke dyrskuet, siger formanden for dyrskuet.

Odense: Siden 1961 er Det Fynske Dyrskue blevet afholdt på Dyrskuepladsen ved Kløvermosevej. Men står det til OB Amatører og de mindre fodboldklubber ved Falen, skal dyrskuet have en anden placering for at kunne løse et problem med manglende baner til især OB Amatørers børne- og ungeafdeling.

Forslaget kommer i forbindelse med sagen om fordeling af boldbaner. En sag, der har været heftigt diskuteret blandt de mindre boldklubber Kildemosen, Bolbro, Enghaven, Lavia bueskytteforening, Røde Stjerne, Posten samt OB Amatører og ikke mindst Det Fynske Dyrskue. Den 20. juni kom der nye scenarier i spil i sagen, hvor et af dem er dyrskuet, der flyttes, så OB Amatører kan få samlet deres baner på Dyrskuepladsen.

Hvor de små klubber og OB Amatører tidligere på året har været dybt uenige, er de på et fælles møde i slutningen af juni blevet enige om at rotte sig sammen, så de nu samlet peger på den løsning, hvor dyrskuet flyttes.

- Der er pludselig kommet en ny mulighed. Vi får i OB et samlet område på Dyrskuepladsen og børnene, der bor i området, får nemt ved at komme og spille fodbold. Derfor peger vi nu på det scenarium sammen med de andre klubber, fortæller formand for OB Amatører Claus Eder.

- I det nye scenarie er der mere der kan forene os klubber end at skille os, så derfor er vi gået sammen. Ikke mindst for at stå stærkere overfor politikerne, når de skal træffe en beslutning, fortæller Henrik Pedersen fra Røde Stjerne.

Sagen kort

I kommunens budget for 2017/2018 er afsat et større millionbeløb til flere og forbedrede fodboldbaner i Odenses vestlige del i området omkring Falen. Dette mellem klubberne Røde Stjerne, Enghaven, Kildemosen, Posten, Lavia, Odense Boldklub (amatør-afdeling) og Bolbro GIF. OB Amatører mangler plads til deres børn- og ungeafdeling, så de skal have mere baneplads.I november 2016 blev det første møde afholdt omkring fordelingen af baner, men der har været en lang række møder, hvor Odense Kommune i marts fremsatte en række scenarier for, hvordan fordelingen af fodboldbanerne kan komme til at se ud i fremtiden.

Den 2. maj skulle By- og Kulturudvalget have taget en beslutning, men de valgte at udsætte punktet, da de ville have flere scenarier på bordet. Mange af de mindre fodboldklubber så sig utilfredse med de løsninger, der var, og derfor kom der yderligere scenarier i spil - nu er der seks scenarier i alt.

Den 28. juni holdt de små klubber, OB, SIKO og Det Fynske Dyrskue et møde, hvor OB og de små klubber blev enige om at pege på det såkaldte scenarie 6.

Beslutningen tages i udvalget efter sommerferien.

Ikke optimalt med flytning

Det Fynske Dyrskue deltog også i mødet den 28. juni og ser ikke en eventuel flytning som en god løsning.

- Hvis dyrskuet skal flyttes, overlever det ikke. Vi har ikke økonomien til at flytte eller forny vores faciliteter, som består af nedgravet el- og vandsystem, stalde og huse. En ny plads skal også have fast grund og gode tilkørselsforhold. Det kan ikke ske, medmindre der kommer en Joakim von And og spytter et større tocifret millionbeløb i det. Og det tror jeg ikke sker, siger formand for Det Fynske Dyrskue, Torben Povlsen.

Henrik Pedersen fra Røde Stjerne foreslår, at Odense & Co. (kommunens eventsatsning red.) kan smide penge i en ny placering for dyrskuet.

- Vi ønsker ikke, dyrskuet skal lukkes. Vi ønsker en løsning, hvor alle tilgodeses. Men Dyrskuepladsen er braklagt det meste af året, og det synes vi er en skam på et så godt et areal, siger Henrik Pedersen på vegne af de mindre klubber.

- Selvfølgelig vil vi alle bevares, men klubberne peger på en løsning, hvor ingen af dem ofrer noget. Alt ligger på vores bord. Der er scenarier, hvor alle ofrer lidt. Vi bør alle hjælpe hinanden til at finde en mere konstruktiv løsning, siger Torben Povlsen.

Rådmand Jane Jegind har tidligere sagt, at hun ikke kan se et scenarie, hvor dyrskuet flyttes. Beslutningen om fordeling af baner træffes efter sommerferien i By- og Kulturudvalget.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Fynske blomsterbutikker trækker sig fra Interflora - Svært at være tilfreds, når de tager så høj provision

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nabo raser mod støjterror: Unge holder nattefester og raserer skolegård

Odense For abonnenter

Tre små børn og en restaurant går ikke: Nu er stedet sat til salg

Faaborg-Midtfyn

Hvad synes du, valget bør handle om? Journalister tager computeren under armen - Her kan du møde os

Kerteminde

Højtbelagt smørrebrød og en lille én: Efter to års fravær spreder 'vennerne' igen glæde på plejehjem

Kerteminde

Alle reolerne er fyldt hos populær genbrugsbutik: Folk står på venteliste for at få lov at sælge deres ting

Odense For abonnenter

Aflyttede bil under narko-efterforskning: Specialenhed hørte mistænkts kæreste læse sms om anden forbrydelse højt

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Nyborg

Debat: Ingen skal tvinges til at blive i eget hjem

Kerteminde

Redningsaktion fik Folmers køer tilbage på land: - Det var lige før, at de var begyndt at svømme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Blomsterværkstedet Tine P kalder det forhastet at melde sig ud af Interflora - Vi vil hellere gå dialogens vej

Odense For abonnenter

Analyse: Derfor åbner letbanen ikke til nytår

Odense

Nu er valgkampen for alvor i gang: Borgmester får hjælp af forsvarsminister til at hænge de første valgplakater op

Annonce