Annonce
112

Vil du tæt på?: Omfattende øvelse er begyndt på Fyn

Tirsdag morgen begynder en øvelse ved Nyborg Fjord, som blandt andet involverer flere redningshelikoptere. Arkivfoto: Michael Bager.
Tirsdag og onsdag er Nyborg Fjord rammen om en havmiljøøvelse, som involverer flere beredskaber. De skal træne deres samarbejde om redning af mennesker og bekæmpelse af pludselig opstået forurening.

Nyborg: Tirsdag morgen sker der en alvorlig skibskollision i Nyborg Fjord. Flere personer falder i vandet fra et skib, og det bliver nødvendigt at lede efter dem for at redde dem op. Men dermed er uheldene ikke slut, for der slipper olie og tjære ud i fjorden, og det truer med også at forurene kysten.

Der bliver nok at tage sig til for de mange deltagere fra Søværnskommandoen, Beredskabsstyrelsen, Beredskab Fyn, Nyborg Kommune, Region Syddanmarks Sundhedsberedskab, Koppers Denmark Aps og Fyns Politi, som tirsdag morgen indleder en to-dages øvelse ved Nyborg Fjord.

Havmiljøøvelser bliver afholdt regelmæssigt i de danske politikredse, og i år er foregår det på Fyn, hvor Nyborg-virksomheden Koppers har hjulpet ledelsen af øvelsen med at finde et tankskib, der kan bruges i øvelsen.

Annonce

Du kan komme tæt på øvelsen

- Jeg kan desværre ikke afsløre alt for mange detaljer om selve øvelsesscenariet. Det ville jo ødelægge det hele lidt for de mange, der skal øve sig. Men jeg kan fortælle, at vi først øver det, der i fagsproget hedder SAR – Search And Rescue, hvor det handler om at redde liv, og bagefter kommer det til at dreje sig om bekæmpelse af en større miljøforurening, siger politikommissær Asbjørn Høy Larsen fra Fyns Politi.

Almindelige borgere kan komme tæt på dele af øvelsen i Nyborg Havn, fra dæmningen ved Holckenhavn eller fra stranden på Slipshavn. Joint Rescue and Coordination Center, som tidligere hed Søværnets Operative Kommando, deltager med flere redningshelikoptere, men kun tirsdag. Der vil være aktivitet på fjorden cirka fra klokken otte til 17 tirsdag og fra klokken otte til 16 onsdag.

Fyns Politi understreger, at selvom der er tale om en øvelse, skal alle respektere de afspærringer, som politiet laver af hensyn til sikkerheden.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce