Annonce
Underholdning

Vil du med i byen?

I år kan Zirkus Nemo fejre 20 års jubilæum, og cirkusdirektør Søren Østergaard lægger ikke skjul på, at det skal publikum i den grad kunne mærke. Foto: Ritzau Scanpix/Kim Haugaard
Fynske kulturpersonligheder og avisens kulturjournalister giver deres personlige anbefalinger af den kommende uges kulturtilbud.

Ugens gæsteanbefaler:

Hans Mydtskov, saxofonist, Odense.

1 Besøg Brandts

Det er altid en god ide at slå vejen forbi kunstmuseet på Brandts i Odense. Museets egen samling rummer mageløse malerier af en række fantastiske danske kunstnere fra 1700-tallet til i dag. Fra Jens Juel over P.S. Krøyer til Hammershøi, Johannes Larsen, Lundstrøm og Jorn. Når man alligevel er der, kan man smutte ind og se udstillingen af den mesterlige hollandske rockfotograf Anton Corbijns billeder af en lang række af rockens ikoniske figurer.

Brandts, Odense, kan ses frem til søndag 17/11.

2 Hempler - på dansk

Første gang jeg hørte Claus Hempler i midten af 80’erne, var jeg chokeret over, hvor god han var - sådan har jeg det stadigvæk, når jeg hører ham. Efter en lang karriere udsender han nu sin første plade med danske sange. Det jeg har hørt fra den, er selvfølgelig usædvanligt godt. Hans sang er i særklasse, og hans tekster er fremragende. Jeg har store forventninger til koncerten - for han er også vanvittig god live.

Tobaksgaarden, Assens, lørdag 27/4 kl. 21.

3 Østergaards univers

Jeg er kæmpe fan af det univers, Søren Østergaard har skabt med Zirkus Nemo. Det er begavet, poetisk, helt skævt - og afsindig morsomt. Østergaards galleri af vanvittige figurer kombineret med fremragende artister og virkelig gode musikere i bandet - ikke noget med et track fra en computer her - er i særklasse. Jeg ser det hvert år og glæder mig til igen at møde Smadremanden, Bager Jørgen, Målermanden og de andre.

Lillebæltshalvøen, Middelfart, kan ses fra 24/4 til 5/5.

Kulturskribent Stine Gjelstrup Hansen anbefaler:

1 Helt helt indefra

Jeg er bidt af det dokumentariske univers, og særligt Anders Aggers indefra-udsendelser tænder noget i mig, hvor han rykker ind bag en offentlig sandhed, viser en anden side af virkeligheden og præsenterer mig for livets udkanter; hos en sømand på hospice i Hvide Sande, på et udrejsecenter i Jylland eller i et nonnekloster på Frederiksberg. Jeg vil gerne høre om hans oplevelser med produktionerne til DR og blive ført ind bag kulissen i de seneste seer-succeser.

X-huset, Broby, onsdag 24/4 kl. 19.

2 Klimavenlig fællesspisning

Danmark Spiser Sammen er en folkebevægelse mod ensomhed, og i den kommende uge inviteres alle med om langbordet, når Odense inviterer til klimavenlig fællesspisning. Aftenens ret er vegetarisk, lavet af frivillige og kan endda fås til en klimavenlig pris. Næste uge er ét ud af to nedslag i folkebevægelsens årskalender, men konceptet strækker sig over hele året, og der er næsten altid et måltid og et fællesskab at finde nær ens bopæl.

Byens Højskole, Odense, torsdag 25/4 kl. 18.

3 Gymnastik af højeste kaliber

Efter den klimavenlige middag, er det formentlig en god ide med noget motion - i denne omgang må det dog blive ved at se andre motionere. Som tidligere konkurrencegymnast var drømmen naturligvis at turnere rundt med DGI Verdensholdet. Derfor står jeg klar, når Verdensholdet bærer fanen ind i gymnastiksalen på Gymnastikhøjskolen i Ollerup og bagefter viser kundskaber på gulv og i trampolin.

Gymnastikhøjskolen i Ollerup, Vester Skerninge, torsdag 25/4 kl. 19.30.

Annonce
"Sømanden, Helmig & Heavy Agger" er et lavpraktisk medie-foredrag, hvor Agger vil fortælle om tvivlen og de etiske overvejelser man kan få, når man som journalist går helt tæt på. Foto: Ritzau Scanpix/Chresten Bergh
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce