Annonce
Kultur

Vil du med i byen?

Forsangeren i kvartetten Catbird er Billie Koppel, datter af Annisette og Thomas Koppel. Foto: PR

Fynske kulturpersonligheder og avisens kulturjournalister giver deres personlige anbefalinger af den kommende uges kulturtilbud.

Ugens gæsteanbefaler:

Pia Ullehus, revydirektør, Rottefælden

1 Odense Postorkester.

Samtidig med en musikalsk oplevelse, støtter man også et fantastisk initiativ - nemlig julemærkehjemmene, som hjælper børn med at bekæmpe mobning, social isolation, mistrivsel og overvægt! Odense Postorkesters dygtige musikere har i år besøg af Karen-Marie Lillelund, Christoffer Brodersen, Henrik Hou samt børn fra julemærkehjemmene. Konferencier er Jan Schou.

Odeon, Odense, søndag 18/11 kl. 15.

2 Rasmus Walter

I Guldsalen spiller Rasmus Walter. Med fire soloalbummer i ryggen og ny musik på vej er Rasmus Walter klar til sin første indendørs tour i næsten 2 år! Rasmus Walter har savnet at være rundt og spille live. Med sig har han musikerne Max Winding, Martin Birksteen, Martin Sandberg Kærgaard og Henrik Hamilton. Det kan kun blive en skøn musikalsk oplevelse!

Borgerforeningen, Svendborg, torsdag 22/11 kl. 21.

3 Catbird

På Dexter spiller Catbird, en kvartet anført af sangerinden Billie Koppel. Catbirds musik samles i et drømmende, poetisk univers mellem den akustiske og elektroniske genre. Med på scenen har Billie Koppel musikerne Frank Hasselstrøm, Rune Kjeldsen og Bjarke Falgren. Bandet har med deres tre seneste albums markeret sig som et af de mest originale bands på den danske scene. Den koncert vil jeg glæde mig til.

Dexter, Odense, fredag 23/11 kl. kl. 20.

Kulturjournalist Sara Brun Nielsen anbefaler:

1 Under Odense

Upcoming bands er for fede. Det er utroligt, at man århundrede efter århundrede kan blive ved med at finde på nye toner og sammensætninger af ord. Jeg husker tydeligt, da jeg stod forrest til en koncert med gummistøvler smurt ind i mudder og en fadøl, der hoppede ud over kanten, og tænkte: "Det her kan fandeme noget". Det var Mø på Grim Festival, før hun blev kendt. En ny generation af upcoming bands spiller til koncerten Under Odense, og så er det da bare at vrikke hofterne og drikke en bajs.

Kulturmaskinen, Odense, lørdag 24/11 kl. 19.30.

2 Dura Mater

Et samarbejde mellem en mor og sin toårige datter. Kunstneren Nanna Lysholt Hansen har en soloudstilling "Dura Mater" på galleri M100, hvor hendes foto-selvportrætter er kommet i den toåriges hånd, som har bearbejdet dem med glimmerlim, saks og vandfarve. Udover at det lyder som en fantastisk arbejdsproces mellem mor og datter, er resultaterne altså nøøøj, så fine.

M100, Odense, torsdag kl. 16-20, lørdag-søndag kl. 13-16, frem til 25. november.

3 Mord og øl

Det er absurd, som barbariske mord har det med at underholde mennesker, når de er kommet lidt på afstand. Mig selv inklusiv. Oveni smider man en ølsmagning, der åbner for spørgsmål, som aldrig blev stillet i en mordefterforskning: "Nåede Dr. Crippen at nyde en ale, efter at han havde begravet sin kone i kælderen, og inden han flygtede med sin elskerinde?" Det bliver diskuteret i et humoristisk foredrag med retsmediciner Peter Mygind Leth og ølentusiast Karsten Ejby.

Otterup Bibliotek, onsdag 21/11 kl. 19.

Annonce
Red Lama på Under Odense. Foto: PR
Nanna Lysholt Hansens udstilling "Dura Mater". Foto: PR
Mord og øl. Retsmediciner Peter Mygind Leth (tv) og ølentusiast Karsten Ejby (th). Foto: Karsten Ejby
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Odense For abonnenter

Odense Kommune betalte for hotel, rejser og en konsulentrapport: Så meget kostede falleret tour-drøm

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce