Annonce
Odense

Vil du hjælpe?: Kæmpeparks første stier er klar til at blive trampet

Lige nu er der marker, skov, regnvandssøer og noget asfalt. Men om få år skal området, der er placeret mellem Syddansk Universitet, Nyt OUH, Forskerparken og Niels Bohr Allé, være rammen om en enorm bevægelsespark på 50 hektar. På billedet er en flok studerende ude og se området an sammen med professor Jens Troelsen. Foto: Michael Bager

Kilometerlange stier skal trampes til, et spørgeskema skal hente endnu flere indspark, og en landskabsarkitekt skal skabe fysiske tegninger, der kan sætte fart på fundraising. Arbejdet med det nye og 50 hektar store bevægelseslandskab omkring Syddansk Universitet skrider frem.

Annonce

Der er tænkt masser af tanker. Hentet bunker af idéer hos studerende, erhvervsliv, interesseorganisationer og avisens læsere. Og der er slået indledende streger på et kort.

Og nu bliver den bevægelsespark, der på et 50 hektar stort område omkring Syddansk Universitet skal give plads til både at finde ro og høj puls, så en tand mere konkret: Fyens Stiftstidendes læsere kan være med til at trampe de første kilometerlange stier, som skal binde det enorme område sammen. Et område med bar mark, skov, regnvandssøer og asfalt, der tilsammen rummer, hvad der svarer til 70 fodboldbaner.

Bag projektet står blandt andre Syddansk Universitet, Region Syddanmark og Odense Kommune, og det er deres fælles ambition at skabe et landskab i verdensklasse. Et sted, unge som gamle flittigt vil opsøge. Og som vil bidrage til at afbøde både skidt trivsel og inaktivitet.

- Vi er stadig i gang med at udvikle området, men nu er vi klar til at trampe de første stier, siger Jens Troelsen, der er forskningsleder og professor ved Active Living på SDU's Institut for Idræt og Biomekanik.

Café Stiften

Mandag den 10. september klokken 16.30-18.30 inviteres 75 af Fyens Stiftstidendes abonnenter til Café Stiften under åben himmel.På markerne, hvor der de kommende år skyder et 50 hektar stort bevægelseslandskab op, skal de første stier trampes, og det kan du som abonnent være med til.

Samtidig vil du ved tre forskellige poster blive introduceret til områdets natur og dyreliv, til arkæologiske fund og til idéerne med kæmpeparken, ligesom du selv kan levere indspark til parkens indhold.

Husk de praktiske travesko - ruten er knap tre kilometer.

Tilmelding kan ske på telefon 66111111.

Annonce

Tusindvis af svar

Nogle har kaldt bevægelseslandskabet Odenses svar på Central Park. Og der drømmes om udkigstårn, shelters, tarzanbaner, amfiscene og tømmerflåder. Om udendørs studiezone, badesø, hængekøjepark og genoptræning i det fri. Men trods de mange foreløbige indspark leder Jens Troelsen efter endnu flere.

Kæmpeparken er nemlig et såkaldt citizen science-projekt, hvor borgerne og ikke mindst deres meninger trækkes ind i forskningen og i udviklingen af området.

Og Jens Troelsen håber, at de meninger blandt andet kan hentes via et nyt og elektronisk spørgeskema.

- Vi har udviklet spørgeskemaet for at komme endnu bredere ud. Det kan give os en kæmpe stor vidensbank og en fornemmelse af, hvad folk ønsker. Hvilke aktiviteter kunne de tænke sig, og hvilke zoner foretrækker de - ro og afslapning, fysisk aktivitet eller møde og sociale aktiviteter, forklarer han, der tror på, at antallet af besvarelser skal tælles i tusinder.

Nogle af de første svar blev sikret på weekendens Det Fynske Folkemøde hos Fyens Stiftstidende, ligesom 600 administrative medarbejdere fra Syddansk Universitet også ventes snart at levere udfyldte skemaer.

Annonce

Fart på fundraising

Håbet er, at millioner fra både private fonde og kommunale, regionale og statslige pengekasser skal få en god bid af idéerne vekslet til virkelighed. Men der ligger endnu ingen kroner klar til brug, fortæller Jens Troelsen.

- Vi er der, hvor vi internt søger penge til at gøre tingene klar til at lave for eksempel fondsansøgninger. Vi vil blandt andet gerne have en landskabsarkitekt til ud fra de mange indspark at lave en fysisk tegning, vi kan sende ud sammen med ansøgningerne. Det, håber vi, kan være klar i januar eller februar, så vi kan sætte fart på fundraisingen, siger han.

Den foreløbige tidsplan betegner 2018 som et udviklingsår, mens 2019 skal være året, hvor nogle af idéerne testes af - og hvor en forårsfestival skal trække folk til området. Og så er ambitionen, at de første egentlige anlæg i den nye bevægelsespark er klar til børn og voksne i 2020.

Alle er velkomne til at klikke ind og svare på det omtalte spørgeskema på adressen:

https://www.sdu.dk/da/forskning/forskningsformidling/citizenscience/campus+odense+-+active+living/active+living+survey

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Annonce