Annonce
Middelfart

Ny, lokal pulje til at mindske ulighed i foreningslivet

Arbejder din forening med bæredygtig udvikling? Så er der penge at søge i en ny, kommunal pulje. Arkivtegning: Jens Nex.
Folkeoplysningsudvalget i Middelfart Kommune får en ny pulje at dele penge ud af, har politikerne besluttet.

(Artiklen er opdateret mandag 17. februar, hvor det er præciseret, hvad puljen mere konkret indebærer)

Nordvestfyn: Har du en god idé til at arbejde med sundhed og trivsel, mindske uligheden og skabe mere bæredygtige byer og lokalsamfund?

Eller noget helt fjerde eller syttende.

Politikerne i Børn-, Kultur- og Fritidsudvalget har besluttet at nedsætte en pulje på 70.000 kroner, hvis man som forening vil arbejde med nogle af FN's 17 Verdensmål for en mere bæredygtig udvikling.

Det er én ud af fire puljer i den såkaldte ekstrapulje til det folkeoplysende arbejde, der er på i alt 460.000 kroner.

Lars Vigsø (S), formand for Børn-, Kultur- og Fritidsudvalget, oplyser, at man endnu ikke har sat nogle faste kriterier op for at søge midler i den nye verdensmålpulje.

- Vi vil hellere lave nogle rammer efter de ansøgninger, vi får ind, lyder det fra udvalgsformanden, der uddyber, at puljen passer perfekt ned i kommunens vision, der lyder "Fra middelfartbarn til verdensborger".

Lars Vigsø forestiller sig, at puljen kan være attraktiv for dem, der måske i dag falder lidt uden for det almindelige foreningsliv. Det kan være folk med handicap eller andre udfordringer i det daglige.

- Alle har brug for et fællesskab, og det kan være, at der sidder nogen, der vil starte noget op, som vil lave en gren af det ene eller andet, siger udvalgsformanden.

Folkeoplysningsudvalget har allerede besluttet at afsætte 30.000 kroner fra puljen til et projekt, der skal inkludere børn med særlige behov.

Nej tak til klimapulje

Udover verdensmålpuljen har politikerne besluttet, at ekstrapuljen skal bestå af midler til at få dækket kursusomkostninger (220.000 kroner), til at give fripas (100.000 kroner) og arbejde med projekt Åben Skole (70.000 kroner), hvor skolerne skal blive en mere integreret del af de forskellige lokalsamfund.

Dermed skrottede politikerne et oplæg fra forvaltningen, der mener, at der var et behov for en pulje, hvor foreninger kan søge om midler til at klima- og energioptimere foreningernes egne og lejede lokaler.

Formand for Folkeoplysningsudvalget Jan Knudsen mener ikke, at udvalget har de rette kompetencer til at vurdere eventuelle klimaansøgninger.

- Vi ville blive nødt til at indhente viden et andet sted fra. Vi skal passe på, at vi ikke breder os for meget ud, siger Jan Knudsen.

- Vi har selvfølgelig nogle foreninger, som har egne lokaler, men vi har også rigtig mange foreninger, som bor i lejede lokaler på for eksempel en skole, som ligger inden for kommunens energioptimering, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce