Annonce
Indland

Vil begære Bios konkurs i dag: Regionen skal overtage ambulancedrift

Ida Damborg er en af de syddanske politikere, som er glade for Bios' konkursbegæring.

Region Syddanmark oplyser, at man mandag vil begære Bios konkurs.

Region Syddanmark er klar til at begære Bios konkurs mandag morgen - i stedet vil regionen selv stå for ambulancedriften i Region Syddanmark, fortæller de politikere, som Fyens Stiftstidende har været i kontakt med.

- Bios har meddelt os, at hvis de ikke får nogle af penge os i slutningen af ugen, og det gør de ikke, for vi kan ikke lave en afdragsordning med dem, så har de ikke penge til at penge til at betale løn. Så er man nødt til at indstille driften, og hvis de ikke vil erkende det, gør vi det for dem. Så indgiver vi konkursbegæring, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

Regionsrådet skal på ekstraordinære møder tirsdag tage stilling til om regionen vil hjemtage ambulancedriften permanent. Det håber regionrådsformanden, bliver en realitet.

- Vi vil gerne gøre det hurtigst muligt, men man vil skulle danne sig et overblik over, hvad der er i det konkursbo altså med aftaler og så videre og det vil afhænge af, hvad man kan aftale med kuratoren. Så der vil gå noget tid, før man kan hele det praktiske setup på polads. Men vores ambition er, at det skal foregå så hurtigt som muligt, siger hun.

Politisk opbakning

Der er bred politisk enighed om at lade regionen stå for ambulancedriften.

- Der trænger til at komme ro på det her. At man ved en fejl får 31 milioner, og tror, at det er etisk at beholde dem, det er grænseoverskridende - at man tror, at det er sådan, at klaveret spiller, lyder det fra Poul-Erik Svendsen (S).

Meldingen kommer efter, at Bios og Region Syddanmark ikke har kunnet enes om tilbagebetalingsvilkår for de 31 millioner, som Bios fik udbetalt ved et uheld i januar.

SF's Ida Damborg mener, at der skal fokuseres på at genopbygge tilliden fra de mange reddere, som er tilknyttet regionen. Og så tror hun, at det vil komme frem, at regionen har et endnu større økonomisk udestående med Bios.

- Jeg tror, at det vil vise sig, når vi får set alle bilagene igennem, lyder det fra politikeren.

Lige nu handler det først og fremmest om, at der bliver fundet en løsning, så borgerne kan blive sikret ambulancedriften, mener Vibeke Syppli Enrum, Enhedslisten.

- Man kan sige, at det er en ulykkelig situation, som der er kommet noget godt ud af. Det er, at driften igen bliver varetaget af det offentlige.

Thies Mathiasen fra Dansk Folkeparti, der ellers er positiv omkring samarbejdet med Bios, bakker også op om, at regionen tilsyneladende skal overtage ambulancedriften.

- Det forslag har vi også stillet. Det er fantastisk dygtige medarbejdere, som kommer til at passe til det niveau, vi er på nu. Men samarbejdet med Bios har fungeret ganske fint, og det skuffer mig, at man har brugt pengene, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce