Annonce
Sport

Viktor Axelsen to bolde fra finalen

En skuffet Viktor Axelsen forlader Odense Idrætshal efter nederlaget til kinesiske Chen Long, der vandt 21-19 i tredje sæt i semifinalen ved Denmark Open i opgøret mellem de to tidligere verdensmestre. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Trods store føringer i tredje sæt glippede det for Viktor Axelsen, der tabte semifinalen til rutinerede Chen Long. Dermed har Viktor Axelsen fortsat aldrig været i finalen ved Denmark Open i sin fødeby Odense.

Badminton: To bolde. Så tæt på var Viktor Axelsen fra for første gang at komme i finalen i herresingle ved Denmark Open. Men efter fem kvarters badmintondyst på højt niveau i Odense Idrætshal måtte den 25-årige fynbo bøje sig mod den fem år ældre kineser Chen Long, der vandt 21-19 i tredje sæt.

- Jeg ville rigtig gerne have været i den finale. Men Chen Long var den bedste spiller til sidst. Han spiller med stor kvalitet, mens jeg laver lidt for mange fejl, sagde Viktor Axelsen efter nederlaget.

Viktor Axelsen, der for to år siden blev verdensmester, har aldrig tidligere været i finalen ved Denmark Open i sin fødeby Odense.

Der var solid opbakning fra den propfyldte Odense Idrætshal til den 25-årige fynbo. "Viktor, Viktor, Viktor," "Let's go Viktor" eller det mere kække "Kom så Viggo", lød det fra tilskuerne.

Enkelte kinesiske sympatisører kunne også høres. Tre kinesiske kvinder på rækken lige neden for pressepladserne, hvor Sport Fyns udsendte sad, skreg deres støtte til Chen Long, når den 30-årige kineser lavede et vinderslag.

Dem var der få af i første sæt. Viktor Axelsen spillede med stor energi og bragte sig foran 9-3. Chen Long kom op på 9-8, men Viktor Axelsen tog igen styringen over kampen. Med flot varieret spil kom han foran 16-9.

Chen Long var først færdig med sin kvartfinale efter midnat, da fredag var blevet til lørdag, og den turneringsplanlægning var den 30-årige kineser utilfreds med.

Den kortere tid til restitution og det sene tidspunkt, Chen Long ramte hovedpuden natten til lørdag, var naturligvis ikke nogen fordel for den femteseedede kineser.

Chen Long havde svært ved at finde linjerne og skød flere gange i træk bolden uden for banen. På den første sætbold vandt Viktor Axelsen første sæt 21-12 efter at have vundet sættets sidste fem point.

Annonce
Viktor Axelsen havde flere store føringer i tredje sæt, men den 25-årige fynbo kunne ikke lukke kampen mod den fem år ældre Chen Long. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Tørrede gulvet

Chen Long førte 5-2 i andet sæt, men Viktor Axelsen smashede sig foran 8-5.

Viktor Axelsen overtog kosten fra gulvtørreren og tørrede selv gulvet ved stillingen 8-7. Rengøringstjansen fulgte han op med et kanonsmash i næste bold til føring 9-7.

Men Chen Long fandt i modsætning til første sæt linjerne på banen, mens Viktor Axelsen lavede for mange fejl. Chen Long rykkede fra 14-13 til 18-13 og tog andet sæt 21-14 på den første sætbold.

I begyndelsen af tredje sæt formåede Viktor Axelsen at dukke sin 194 cm høje krop, så fjerbolden strøg hen over hovedet på ham og ud af banen til et dansk point.

Fra 4-4 scorede Viktor Axelsen otte point i træk til 12-4. Det blev også 15-9, men fire kinesiske point i træk betød 15-13.

Et supersmash fra højt leje af Viktor Axelsen til 17-14 fremkaldte et begejstringsbrøl i hallen.

Iskold kineser

Efter en lang duel med flere netbolde og svære opsamlinger smashede Viktor Axelsen bolden over til 19-17, og hallen sitrede af intensitet og frydefulde forventninger.

Men Chen Long var iskold på de afgørende bolde og viste den klasse, der blandt andet har gjort ham til verdensmester to gange i 2014 og 2015 og olympisk mester i 2016.

Han tog en challenge og fik medhold ved en bold, der var dømt ude ved baglinjen hos Viktor Axelsen. Men computergrafikken viste, at bolden var inde, og i stedet for 20-18 til VIktor Axelsen blev det 19-19.

Chen Long vandt også den næste bold. På matchbolden spillede Chen Long kort, og det snævre netspil mestrede kineseren til perfektion. Viktor Axelsen slog bolden i nettet til et kollektivt suk i Odense Idrætshal. 21-19 i tredje sæt.

Det var 13. gang i 17 indbyrdes opgør, at Chen Long slog Viktor Axelsen.

Deres to tidligere møder i Denmark Open i 2014 og 2015 vandt Chen Long også. I 2015 i semifinalen i tre sæt med 21-16 i tredje sæt, og i 2014 slog Chen Long Viktor Axelsen i to sæt i første runde på vejen mod turneringssejren.

Chen Long har fire gange tidligere vundet Denmark Open: 2011, 2013, 2014, 2015.

I søndagens finale skal han møde den japanske verdensmester Kento Momota, der i semifinalen slog Tommy Sugiarto fra Indonesien 21-12, 21-19. Topseedede Momota vandt Denmark Open sidste år.

Viktor Axelsen lykønsker Chen Long med sejren efter en semifinale, hvor fynboens håb om for første gang at komme i en finale ved Denmark Open glippede til sidst. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Viktor Axelsen overtager rengøringstjansen fra den frivillige hjælper og tørrer selv gulvet under den svedige semifinale mod Chen Long. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce