Annonce
Sport

Viktor Axelsen går kold i comeback efter skade

Wang Zhao/Ritzau Scanpix
Viktor Axelsen tabte 21-10, 14-21, 16-21 til japaneren Kanta Tsuneyama i World Tour-turneringen China Open.

Den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen ligner en mand, der er et stykke fra topformen, efter at den tidligere verdensmester tirsdag vendte tilbage fra en længere skadespause med et nederlag.

I sin første kamp i 117 dage tabte Viktor Axelsen tirsdag formiddag dansk tid 21-10, 14-21, 16-21 til japaneren Kanta Tsuneyama i første runde af World Tour-turneringen China Open.

Axelsen har været plaget af forstadiet til en diskusprolaps i lænden siden maj, og han har holdt en turneringspause på fire måneder. Derfor gik han blandt andet glip af VM.

Den lange pause har også ført til, at han ikke længere er Danmarks bedst rangerede spiller på herrernes verdensrangliste i single.

Axelsen er dumpet ned på en syvendeplads, hvilket er tre placeringer lavere end Anders Antonsen.

I første sæt af sit comeback viste Axelsen, at han ikke har glemt, hvordan man spiller badminton på højt niveau. Det tog kun et kvarter at vinde sættet over verdensranglistens nummer 17 med 21-10.

Siden meldte modgangen sig for danskeren. På intet tidspunkt i andet sæt var Axelsen foran, og efter 12-12 knækkede sættet endegyldigt over i japanerens favør.

I det afgørende tredje sæt kom Axelsen også skævt fra land, men han kæmpede sig fra 5-7 til 12-8.

Ved 15-15 var der atter kontakt mellem spillerne, og med sit syvende point i træk bragte Tsuneyama sig i front med 19-15.

Kampen sluttede, da en tydeligt træt og småfrustreret Axelsen sendte fjerbolden ud af banen.

Også Hans-Kristian Vittinghus' deltagelse i Changzhou blev kort. Vittinghus tabte 16-21, 19-21 til Tzu Wei Wang fra Taiwan i første runde.

Line Kjærsfeldt er også ude efter én kamp. I damesingle tabte hun med 17-21, 17-21 til Ratchanok Intanon fra Thailand, der er sjetteseedet.

I herredouble sejrede Mathias Boe og Mads Conrad-Petersen med 21-19, 21-18 over de sjetteseedede kinesere, Han Cheng Kai og Zhou Hao Dong.

Herresinglerne Anders Antonsen og Rasmus Gemke tager først hul på turneringen onsdag, hvor herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen og damedoublen med Maiken Fruergaard og Sara Thygesen også skal i aktion.

China Open er en Super 1000-turnering og er dermed en af sæsonens tre mest prestigefyldte turneringer sammen med All England og Indonesia Open. De tre turneringer rangerer lige under sæsonfinalen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce