Annonce
Sport

Viktor Axelsen Denmark Open-klar: Tilbage efter dybt frustrerende tid

Viktor Axelsen under mandagens træning i Odense Idrætshal. Det bliver alvor for den 25-årige fynbo onsdag aften i første runde af Denmark Open. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Viktor Axelsen er tilbage i hjembyen Odense og klar til Denmark Open. Men det er efter en skadesperiode på et lille halvt år og en tid, som verdensmesteren fra 2017 selv kalder for "dybt frustrerende".

Badminton: Humøret virkede til at være i orden med mange smil og grin, da Viktor Axelsen - herresingle-verdensmester i 2017 - mandag aften trænede sammen med de øvrige danske topspillere før Denmark Open i Odense Idrætshal begynder tirsdag.

Men det er et humør, fynske Viktor Axelsen har skullet genfinde.

Siden 2017-triumferne ved VM og i sæsonfinalen har resultaterne været svingende. Og en stor del af 2019 har været en ren skadesnedtur for 25-årige Axelsen. Først var han igennem svære problemer med astma og allergi - og missede blandt andet European Games i Minsk, Hviderusland - og siden blev fynboen ramt af forstadiet til en diskusprolaps i lænden, der blandt andet betød et afbud til VM i Schweiz i august.

- Det har selvfølgelig været en dybt frustrerende periode, fastslår Viktor Axelsen over for Sport Fyn, men han tilføjer:

- Nu ser jeg fremad. Jeg har en masse fornyet motivation, og den vil jeg gerne lukke ud på banen.

Annonce

Hele Odense er badminton

Odense, Denmark Open og efterårsferien hænger uløseligt sammen. Dette års udgave af den traditionsrige og store, internationale turnering indledes tirsdag, hvor halvdelen af kampene i første runde spilles.

Anden halvdel af første runde afvikles så onsdag. Torsdag gælder det anden runde, fredag kvartfinaler, lørdag semifinaler og søndag finaler.

Der deltager 15 rød-hvide topspillere i turneringen.

Denmark Open er imidlertid ikke kun elitespillerne fra hele verden i idrætshallen. Rundt om i Odense og omegn er hallerne fyldt med Denmark Open-aktiviteter for blandt andet ungdom og veteraner.

På rette vej

Først med China Open og derefter Korea Open i september kom Viktor Axelsen tilbage på kampbanen. I China Open røg Viktor Axelsen imidlertid ud i første runde - i Korea Open i anden runde.

- Hvor føler du, at du står lige nu - her før Denmark Open, Viktor Axelsen?

- Okay, synes jeg, de seneste par uger. Jeg har ikke haft problemer med kroppen.

- Heller ikke med ryggen?

- Nej, heldigvis. Spillemæssigt mangler der fortsat noget. Men jeg synes, jeg er på rette vej rent formmæssigt.

- Hvor mange procent er du fra din topform?

- Det er svært at sige. Det kan godt være, at jeg lige pludselig rammer tæt på topniveau, men det har jeg ikke gjort tilnærmelsesvis endnu efter skaderne. Det kan måske komme i denne uge. Nu må vi se.

- Der er mange, der spørger, om Viktor Axelsen kan finde tilbage til den form fra 2017, hvor det blev til en VM-titel?

- Det tror jeg selvfølgelig på, jeg kan. Ellers fortsatte jeg ikke. Så det tror jeg 100 procent på.

Dansk kvartfinale - måske

Den tidligere fynske verdensetter er røget ned som nummer syv på herresinglens verdensrangliste i sin skadesperiode og er blevet overhalet af østjyske Anders Antonsen, der er nummer fire på ranglisten.

Hvis de to rød-hvide herresingler klarer sig igennem de to første runder, ja, så har lodtrækningen maget det således, at de tørner sammen i fredagens kvartfinalerunde.

- Hvordan har du det med det, Viktor Axelsen?

- Det er slet ikke noget, jeg tænker på endnu. Nu gælder det en første, svær kamp.

I sidste års udgave af Denmark Open tabte Viktor Axelsen til netop Antonsen efter en gyser i tre sæt.

Både Viktor Axelsen og Anders Antonsen er udfordret allerede i første runde, der for begges vedkommende spilles onsdag aften. Antonsen møder Kidambi Srikanth fra indien, der ligger nummer 10 på ranglisten og vandt Denmark Open i 2017. Axelsen står over for ranglistens nummer 12, Kenta Nishimoto fra Japan, i første runde. En vanskelig modstander, selv om fynboen har vundet tre af fire indbyrdes opgør.

De to bedste danske herresingler, Viktor Axelsen og Anders Antonsen, på samme banehalvdel for en gangs skyld. Fredag KAN de to danskere ende i en kvartfinale mod hinanden ved Denmark Open. Foto: Frederik Steen Nordhagen

Glæder sig til hjemmebanen

Viktor Axelsen glæder sig til atter at optræde på hjemmebane. Han siger:

- Det er altid dejligt at komme tilbage til Odense og spille. Det er en fest at have familie og venner tæt på og blandt andet kunne lave sin egen mad derhjemme. Det er jeg glad for.

- Men Denmark Open har altid været en svær turnering for dig?

- Ja, det har det. Men igen, jeg fokuserer på den aktuelle turnering. Jeg får ikke noget ud af at fokusere på alt muligt andet. Det er det mindset, jeg går ind til turneringen med. Jeg føler mig godt forberedt.

Privat bor Viktor Axelsen sammen med badmintonkollegaen Natalia Koch Rohde i Valby, men Axelsen kunne fortælle Sport Fyn, at huset er sat til salg, og at der overvejes en flytning "måske lidt længere nordpå".

Odense Idrætshal er atter klædt om til Denmark Open. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce