Annonce
Nordfyn

Vikinger og roser: Rosenfestivalen søger dekoratører

Sidste år vandt Inge Jespersen konkurrencen om at lave den flotteste rosenkjole. I år er temaet nordisk mytologi, og du kan melde dig til konkurrencen frem til den 20. juni. Privatfoto
Igen i år giver Rosenfestivalen kreative blomsterinteresserede mulighed for at deltage i konkurrencen om at lave den flotteste dekoration, der kan bejle til publikums gunst den første weekend i august.

Bogense: Temaet er nordisk mytologi, og en del af dekorationen skal bestå af friske roser.

Men ellers har fantasien og kreativiteten frit spil, når Nordfyns Rosenfestival inviterer alle kreative blomsterinteresserede til at lave en dekoration, der kan udstilles i Østergade under sommerens Rosenfestival den første weekend i august.

Bortset fra roserne, der kan bestilles gennem Rosenfestivalen, kan kreatørerne leger med alle tænkelige materialer og forme, blot de kan relateres til festivalens tema om nordisk mytologi og vikinger.

Dekorationen, der skal være mindst 160 centimeter høj, skal monteres på en palle, så den kan flyttes, og den skal kunne klare at stå ude i to dage.

Sidste år meldte 11 kreative blomsterelskere sig til at lave en dekoration over årets tema, der var "Vild med dans". Hvis du vil være med i år, skal du melde dig til senest 20. juni på telefon 2028 8370 eller mail leder@rosenfestival.dk.

I løbet af de to festivaldage kan gæsterne stemme om, hvilken dekoration, de synes, er den flotteste. Vinderen får en hudplejeserie fra Jim Lyngvilds Ravnsborg og 10 haveroser efter eget valg.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce