Annonce
Nordfyn

Vikinger og roser: Rosenfestivalen søger dekoratører

Sidste år vandt Inge Jespersen konkurrencen om at lave den flotteste rosenkjole. I år er temaet nordisk mytologi, og du kan melde dig til konkurrencen frem til den 20. juni. Privatfoto
Igen i år giver Rosenfestivalen kreative blomsterinteresserede mulighed for at deltage i konkurrencen om at lave den flotteste dekoration, der kan bejle til publikums gunst den første weekend i august.

Bogense: Temaet er nordisk mytologi, og en del af dekorationen skal bestå af friske roser.

Men ellers har fantasien og kreativiteten frit spil, når Nordfyns Rosenfestival inviterer alle kreative blomsterinteresserede til at lave en dekoration, der kan udstilles i Østergade under sommerens Rosenfestival den første weekend i august.

Bortset fra roserne, der kan bestilles gennem Rosenfestivalen, kan kreatørerne leger med alle tænkelige materialer og forme, blot de kan relateres til festivalens tema om nordisk mytologi og vikinger.

Dekorationen, der skal være mindst 160 centimeter høj, skal monteres på en palle, så den kan flyttes, og den skal kunne klare at stå ude i to dage.

Sidste år meldte 11 kreative blomsterelskere sig til at lave en dekoration over årets tema, der var "Vild med dans". Hvis du vil være med i år, skal du melde dig til senest 20. juni på telefon 2028 8370 eller mail leder@rosenfestival.dk.

I løbet af de to festivaldage kan gæsterne stemme om, hvilken dekoration, de synes, er den flotteste. Vinderen får en hudplejeserie fra Jim Lyngvilds Ravnsborg og 10 haveroser efter eget valg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce