Annonce
Nyborg

Vikarpræst skal hjælpe i Svindinge, Langå og Øksendrup

Karin Nebel har stor erfaring med at være præst rundt om i forskellige sogne på Fyn. Arkivbilledet her er fra præstegården i Faaborg, men taget, fordi Karin Nebel var på vej til en afløsertjans i Gestelev og Herringe. Hun bor i Ullerslev, hvor hun også er halvtids præst i de lokaler kirker. Arkivfoto: Jørgen Outzen.
De tre sydlige sogne i Nyborg Provsti har været uden fast præst i næsten et år. Nu indsættes Karin Nebel, Ullerslev, som vikarpræst, indtil man finder en fast præst til området.

Svindinge/Langå/Øksendrup: Kirkerne i de tre sydligste sogne i Nyborg Provsti har endnu ikke en ny fast præst i kikkerten, men nu bliver der trods alt indsat en fast vikarpræst til at sikre en rød tråd i arbejdet de kommende måneder.

Det er Karin Nebel, der på søndag den 11. august kommer rundt til indsættelses-gudtjenester i alle tre kirker for at blive præsenteret som vikarpræst.

De tre sogne har været uden fast præst siden september 2018, da Nanna Mølhave sagde farvel. I foråret var stillingen slået op, men de tre ansøgere forsvandt og fandt andre job, inden man nåede målstregen i Langå, Øksendrup og Svindinge.

- Siden da har præster fra nabosogne i provstiet, blandt andet Nyborg og Frørup, hjulpet os, siger Jes Drost Nissen, der er formand for det fælles menighedsråd for de tre sydlige sogne.

Han oplyser, at biskoppen vil opslå stillingen som sognepræst igen, nu hvor sommerferien er overstået.

Aftalen med Karin Nebel betyder langt fra, at kirkelivet i Langå, Øksendrup og Svindinge vender tilbage til det normale.

Karin Nebel har en halvtids stilling ved kirkerne i Ullerslev og Flødstrup, så hun kan naturligvis ikke gå ind og fylde hele jobbet ud i Langå, Øksendrup og Svindinge.

Til gengæld har hun stor erfaring i at vikariere i forskellige fynske sogne, og desuden har hun også fungeret som fælgselspræst på Søbysøgaard ved siden af sin stilling i Ullerslev.

Det vil sige, at kirkerne i Langå, Øksendrup og Svindinge stadig er afhængig af forskellige og skiftende præster fra nabosognene.

- Det er klart, vi ser frem til at få ansat en fast præst her i sognene, siger Jes Drost Nissen.

Menighederne kan møde Karin Nebel på søndag i Svindinge klokken 8.30, i Øksendrup klokken 10 og i Langå klokken 11.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kor a la Carte i Åsum

Debat

Chefredaktøren anbefaler: Frygt er terrorens farligste virkemiddel

Retten i Odense valgte at dobbeltlukke dørene i landsdækkende mulig terrorsag og nedlægge navneforbud trods protester fra pressen. Manden blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Læs historien her

Annonce