Annonce
Erhverv

Vigtigt for erhvervet: Fynske borgmestre byder nye brotakster velkommen

Kenneth Muhs hilser regeringens forslag velkommen. Foto: Gabay Fotografi

Nyborg-borgmester Kenneth Muhs (V) ser store perspektiver for det lokale erhvervsliv, mens borgmester i Odense, Peter Rahbæk Juel (S), bekymrer sig om øget trafik på E20.

Annonce

Det fynske erhvervsliv kan få stor glæde af, at afgifterne på Storebæltsbroen formentlig sænkes med 25 procent. Det mener borgmester i Nyborg, Kenneth Muhs, ovenpå, at regeringen angiveligt ønsker at sænke prisen på at køre over Storebælt med et forslag, der indgår i regeringens finanslovsudspil.

- Der er ingen tvivl om, at det har en positiv betydning for erhvervslivet. Det bliver billigere at pendle, og dermed får man en øget mobilitet i arbejsstyrken, og det er væsenligt, siger Kenneth Muhs.

- Jeg hilser nyheden meget velkommen, for når det handler om Storebælt, er det vigtigt at få taksterne ned, og det har vi arbejdet på i Nyborg Kommune.

De 25 procent er en god og positiv start for Kenneth Muhs, der er med den Nationale Storebæltskomité. Den har siden maj i år kæmpet for at sænke afgifterne på forbindelsen over Storebælt.

- Man kan altid ønske sig mere, men vi har selv været ude med et udspil om at sænke prisen med 25 procent, og derfor er det meget positivt at høre. Forhåbentligt er der opbakning til forslaget, fortæller Venstre-borgmesteren.

Annonce

Øget trafik øger støjen

Odense-borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), deler Kenneth Muhs' begejstring for regeringens forslag, men mener samtidig, at forslaget kan afføde andre problemer, som regeringen må melde klart ud omkring.

- Fordelene ved en sænket broafgift er indlysende, og det har været en lang kamp for os på Fyn. Jeg synes dog, at forslaget rejser andre spørgsmål om trafikken på E20-motorvejen, siger Peter Rahbæk Juel.

- Den øgede trafik giver øget støj, men der er ikke en endelig plan for støjafgrænsningen langs vejen. Der er nødt til at komme en klar udmelding om det tredje spor på E20, så borgerne kan slippe for de daglige støjgener.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce