Annoncørbetalt indhold

Vigtigheden af et sundt indeklima

Denne artikel er sponsoreret

Det er utrolig vigtigt med et sundt indeklima. Et usundt indeklima kan nemlig få konsekvenser for ens helbred i form af allergi, hovedpine, luftvejsproblemer og irriterede øjne. Langt de fleste danskere opholder sig indendørs i disse dage.

De fleste opholder sig måske endda indendørs i langt højere grad, end de plejer. Uanset om man opholder sig mere eller mindre indendørs i disse dage, så er det vigtigt med et sundt indeklima, da vi bruger rigtig mange af døgnets timer indenfor hjemmets rammer.

Skab et sundt indeklima

Et sundt indeklima er vigtigt for vores helbred, vores sundhed og vores trivsel. Et usundt indeklima skyldes oftest dårlig ventilation, fugt eller partikler fra luftforening fra eksempelvis brændeovn eller stearinlys. Heldigvis er der mange ting, man kan gøre for at skabe et sundt indeklima.

Først og fremmest er det en god idé at lufte ud flere gange om dagen. Ved at lufte ud er du allerede godt på vej til et sundere indeklima.

Derudover kan det være en fordel at få installeret noget ventilation på badeværelset, i bryggerset og i køkken. Med en ventilator er du sikret et sundere indeklima, og du behøver ikke at bekymre dig om at lufte ud nær så ofte. En ventilator er også praktisk hvis du eksempelvis har en brændeovn, du kan nemlig få en ventilator, som fungerer som varmefordeler, og fordeler varmen fra pejsestuen i husets øvrige rum.

Ved at skabe et sundere indeklima ved at lufte ud og installere ventilatorer, er du samtidig med til at forebygge fugt i hjemmet. Når først der er fugt i hjemmet, så kan det være svært at komme af med igen. Derfor er det værd at forebygge, så man undgår eventuelle fugtskader.

Når skaden først er sket

Hvis du opdager fugt i hjemmet, så kan det være rigtig svært at komme af med fugten igen. Fugt og vandskader bør altid repareres hurtigt, så man undgår at de spreder sig, men det kan være en større operation at sikre, at fugten ikke vender tilbage.

Bor du eksempelvis i en stuelejlighed, hvor der ikke er kælder i opgangen, så lejligheden er på gadeplan, så er der risiko for fugt i ydervæggene. Eller hvis du bor i et etagehus med beboelig kælder under gadeplan hvor ydervæggene ikke er fugtisoleret, så er der også risiko for at fugten trænger igennem og skaber et usundt indeklima.

De fleste fugtskader er heldigvis til at reparere om end det kræver et større stykke arbejde. Hvis du har håndværksmæssig erfaring, er du måske frisk på at reparere skaden selv. Hvis du har mod på at gøre det selv, så er det vigtigt at tage sine forholdsregler, når man går i gang med et større håndværkerprojekt. Det er altid en god ide at iføre sig arbejdstøj og sikkerhedssko, når man giver sig i kast med byggeprojekter.

Hvis du ikke har den støre håndværksmæssige erfaring, er det højst sandsynligt en fordel at søge professionel hjælp til at komme af med fugten. I de færreste tilfælde kan man nøjes med at lufte ud, når skaden først er sket.

Denne artikel er sponsoreret af Harald Nyborg.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.