Annonce
Debat

Vigtigere ting på spil end lidt bøvl for virksomheder

Martin Henriksen

Paradigmeskifte: Torben Eli Bager påstår i avisen Danmark, at paradigmeskiftet i udlændingepolitikken udgør et økonomisk problem for Danmark. En absurd påstand med tanke på de enorme summer, Danmark hvert år bruger på ikke-vestlig indvandring.

Samtidig mener Bager, at paradigmeskiftet bliver en sovepude for de mennesker, der får midlertidigt og ikke permanent ophold i Danmark. Ja, ifølge Torben Eli Bager vil det ligefrem drive folk ud i kriminalitet, fordi de fratages incitamentet til at søge arbejde. Det er nogle voldsomme påstande.

Og jeg kan ikke helt gennemskue, hvor Bager henter belæg for sådanne postulater. 36 milliarder brugte Danmark på ikke-vestlig indvandring i 2015. Det er et enormt beløb, og faktum er bare, at vi ikke kan huse alle, hvis vi skal opretholde det velfærdssamfund, vi har i dag. Hvis vi skal bevare vores kultur og vores værdier, bliver vi simpelthen nødt til at sende flere hjem.

Og ja, det kan da godt være, at det skaber lidt bøvl for en virksomhed eller to, men der er ganske enkelt vigtigere ting på spil her. Jeg køber simpelthen ikke præmissen om, at det bliver så massiv en økonomisk belastning for virksomhederne, at de nærmest må dreje nøglen om, hvis en ikke-vestlig medarbejder eller to pludselig får mulighed for at vende tilbage til deres hjemland. Hold nu op. Lad os nu være realistiske. Og lad os droppe fup for fakta.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Ung skuespillerinde fra Odense Teater har fået hjernerystelse

1995 Brugerbetaling var et vigtigt argument, da Storebæltsforbindelsen skulle vedtages, men endnu inden broen står færdig, er debatten om at få fjernet bropengene begyndt. Lektor i trafikpolitik ved Handelshøjskolen I København, Uffe Jacobsen, mener, at pression fra blandet andet erhvervslivet på Fyn vil presse bropengene på Storebælt ned på en tredjedel af den pris, som A/S Storebæltsforbindelsen i dag tænker sig. Hvis det holder stik, vil prisen for at krydse Storebælt i bil blive ca. 80 kroner. Det fynske folketingsmedlem, Niels Langkilde (K) siger, at man af hensyn til DSB ikke kan droppe en brugerbetaling for bilisterne, men at han og hans parti vil arbejde for at få prisen sat væsentlig ned. 1970 Korup-Ubberud indvier i dag den nye hal, som bliver samlingspunktet for fritidsaktiviteterne i den store omegnskommune. Den endelige opførelsespris er på 1,6 millioner kroner, og heraf er omkring 50.000 kroner indsamlet blandt lokale beboere. Hallen, der har de internationale mål for fem sportsgrene, er opført på den gamle fodboldbane bag Korup Skole. Den indeholder foruden bade- og garderobefaciliteter også mødelokale og restauration. Indtil videre skal hallen aflaste lokalemanglen på Korup Skole. Korup-Ubberud Hallen er en naturlig konsekvens af den udvikling, der tog fart i kommunen i begyndelsen af tresserne. På mindre end 10 år er det stille landsogn forvandlet til en moderne villaby. 1945 Den unge skuespillerinde, frøken Rigmor Gadborg, har i formiddag været så uheldig at snuble på vej ned ad trappen på sin bopæl, Hans Tausensgade 2, da hun ville gå til generalprøve på Filharmonisk Orkesters koncert på Fyns Forsamlingshus. Ved faldet forslog hun hovedet og ryggen og måtte i en ambulance føres til Odense Amts og Bys Sygehus, hvor hun straks kom under behandling. Efter en røntgenundersøgelse kunne lægerne dog fastslå, at der ikke var tale om alvorligere læsioner, men at den unge skuespillerinde har pådraget sig en lettere hjernerystelse. Da hun vil være indlagt i nogle dage, overtages hendes rolle i ”Manden, der kom til middag” på Odense Teater af frk. Grethe Carlsen.

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce