Annonce
GOG

Vigtig GOG-gevinst mod arvefjender

GOG's norske streg, Oscar Bergendahl, sled for det i fraværet af sin sædvanlige makker i midterforsvaret, islandske Arnar Freyr Arnarsson. Foto: sportexpress/Ritzau Scanpix
Med en stærk og kontrolleret arbejdsindsats vandt GOG 28-25 hos KIF Kolding og har fat i top-fire-feltet i ligaens grundspil. Lasse Møller førte an i angrebet med 10 scoringer, men også forsvaret sled flot for de to vigtige point.

Håndbold: GOG's sejr på 28-25 over KIF Kolding i det jyske efter føring 15-12 ved pausen kan ikke overvurderes.

Med gevinsten har GOG 12 point for 11 kampe og er kun et point efter ligagrundspillets nummer to, tre og fire. De har godt nok en kamp i baghånden, men midt i en travl periode med både liga og Champions League har fynboerne altså under alle omstændigheder fat i top-fire.

GOG var som ventet uden sin stærke stregspiller, Arnar Freyr Arnarsson. Islændingen har pådraget sig en mindre fibersprængning i venstre baglår. Det har en scanning vist. Mens holdkammeraterne varmede op på banen, genoptrænede Arnarsson i styrketræningslokalet i Sydbank Arena. Islændingen er sandsynligvis heller ikke med i GOG's kamp på lørdag hos russiske Medvedi i Champions League.

Til gengæld var KIF Kolding uden sin skadede profil på højre fløj, Andreas Flodman, der har slået sit ene knæ.

GOG's forsvar kom godt fra start - blandt andet med en god redning af Søren Haagen i målet på hjemmeholdets første angreb. Da Lasse Møller samtidig var i skudhopla fra første minut med tre hurtige scoringer stod der 5-1 til fynboerne efter syv minutter. KIF's nye cheftræner, Ulf Sivertsson, var tvunget til at tage en timeout, mens GOG'erne samlede sig omkring cheftræner Nicolej Krickau med knyttede næver i vejret. Blandt andre fra Frederik Clausen, som skulle løfte det gule midterforsvar sammen med Oscar Bergendahl i Arnarssons fravær. Og de to endte med at gøre det fremragende.

Det blev også til et par gode kontraløb med scoringer af blandt andre venstrefløjen Emil Jakobsen.

Annonce
GOG-backen Lasse Møller var i hopla i kampens start og endte på seks scoringer i første halvleg. Foto: Johan Gadegaard/Ritzau Scanpix

Haagen spillede sig op

Men hjemmeholdet fik ædt sig ind i kampen. Eller man kan også sige, at GOG lukkede KIF ind i opgøret - blandt andet på grund af tekniske fejl og mislykkede afslutninger. Efter 17 minutter var det helt lige - 7-7 - og kort tid efter kom KIF foran 8-7 på en scoring af farlige Mathias Thynell.

Men også hjemmeholdet leverede sin portion af fejl, og GOG kunne gå til pausen med en føring på 15-12. Seks af GOG's scoringer var sat ind af Lasse Møller.

Ligesom i første halvleg fik GOG en god start på de sidste 30 minutter. Højrebacken Stig-Tore Moen Nielsen kom i gang med et par scoringer. Det samme gjorde en stærkt spillende og afsluttende Frederik Bo Andersen, der helt på sin plads havde erstattet Odinn Thor Rikhardsson på højre fløj. Efter 12 minutter var fynboerne foran 21-15. Også efter, at Haagen havde spillet sig ind i målet med nogle af de redninger, der manglede i slutningen af første halvleg. Et par af redningerne var af de rigtig store. KIF'erne begik også markante tekniske fejl i den periode.

Med 10 minutter tilbage af opgøret og føring til GOG på 23-18 fik Emil Lærke en dum udvisning for at afslutte efter dommerfløjt. Men Lasse Møller kæmpede sig alligevel til et langskudsmål i undertal og trak en udvisning - stærkt. Og med sin 10. scoring halvanden minut før tid lukkede Møller opgøret i en slutperiode, hvor det ellers blev noget nervøst i gult.

- Vi leverede en arbejdssejr med en god indsats både i forsvar og angreb, lød det efter kampen fra playmaker Josef Pujol.

I Kolding har de ellers genfundet noget af den gamle stemning på lægterne. Der var tryk på kedlerne hos publikum i KIF's uafgjorte hjemmekamp 27-27 mod Bjerringbro-Silkeborg, og stemningen var også høj under arvefjendeopgøret mod GOG med 3079 tilskuere, der rejste sig under hjemmeholdets angreb.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce