Annonce
Odense

Vigtig fælles kulturarv: Nyt museum får støtte fra flere sider

Mens formand Lars Neumann viste forsvarsminister Trine Bramsen rundt på det kommende museum mandag, lyttede rådmand Jane Jegind også med. Hun sidder i repræsentantskabet for Østifterne, der netop har doneret penge til museets fremtidige formidling. Foto: Christian Nordholdt

Det fik to millioner på finansloven sidste år, men hvis Fyns Militærhistoriske Museum for alvor skal rejse sig, kræver det en lind strøm af støttekroner fra velvillige fonde til opbygningen.

De første støttekroner begynder nu så småt at komme ind. Østifterne har netop ydet et tilskud på 25.000 kroner, som museet skal bruge på en projektor til et nyt auditorium, der skal bruges til undervisning af blandt andet skoleklasser og foreninger.

- Fyns Militærhistoriske Museum formidler en vigtig del af vores fælles kulturarv, og det er afgørende, at formidlingen også følger med tiden for at fange ikke mindst de unges interesse. Derfor er vi glade for i Østifterne at kunne bidrage til en nutidssvarende formidling af en vigtig fælles kulturarv, siger Jane Jegind, der udover sin kulturrådmandspost også er repræsentantskabsmedlem for Østifterne.

Donationen hjælper museet videre, fortæller formanden for museets bestyrelse, Lars Neumann:

- Vi er utroligt glade for støtten. Den gør, at vi i højere grad kan tilbyde både den almindelige borger, skoleklasser og historisk interesserede bedre oplæg om og formidling af militærhistorie. Visionen er tillige at introducere de besøgende til museets samling og de personlige historier, der ligger bag, siger han.

Foruden Østifterne har Veluxfonden givet 60.000 til indrettelse af museets bibliotek, og Knudsens Fond har doneret 25.000 til brug for den særudstilling, som museet åbner i marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce