Annonce
Odense

Vigtig fælles kulturarv: Nyt museum får støtte fra flere sider

Mens formand Lars Neumann viste forsvarsminister Trine Bramsen rundt på det kommende museum mandag, lyttede rådmand Jane Jegind også med. Hun sidder i repræsentantskabet for Østifterne, der netop har doneret penge til museets fremtidige formidling. Foto: Christian Nordholdt
Annonce

Det fik to millioner på finansloven sidste år, men hvis Fyns Militærhistoriske Museum for alvor skal rejse sig, kræver det en lind strøm af støttekroner fra velvillige fonde til opbygningen.

De første støttekroner begynder nu så småt at komme ind. Østifterne har netop ydet et tilskud på 25.000 kroner, som museet skal bruge på en projektor til et nyt auditorium, der skal bruges til undervisning af blandt andet skoleklasser og foreninger.

- Fyns Militærhistoriske Museum formidler en vigtig del af vores fælles kulturarv, og det er afgørende, at formidlingen også følger med tiden for at fange ikke mindst de unges interesse. Derfor er vi glade for i Østifterne at kunne bidrage til en nutidssvarende formidling af en vigtig fælles kulturarv, siger Jane Jegind, der udover sin kulturrådmandspost også er repræsentantskabsmedlem for Østifterne.

Donationen hjælper museet videre, fortæller formanden for museets bestyrelse, Lars Neumann:

- Vi er utroligt glade for støtten. Den gør, at vi i højere grad kan tilbyde både den almindelige borger, skoleklasser og historisk interesserede bedre oplæg om og formidling af militærhistorie. Visionen er tillige at introducere de besøgende til museets samling og de personlige historier, der ligger bag, siger han.

Foruden Østifterne har Veluxfonden givet 60.000 til indrettelse af museets bibliotek, og Knudsens Fond har doneret 25.000 til brug for den særudstilling, som museet åbner i marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce