Annonce
Rejser

Vietnamesisk æskeskildpadde i nye rammer

Terrariet Reptile Zoo genåbnede i maj. I år har reptilparken åbnet to nye udstillinger. Arkivfoto: Henning Clausen
Terrariet Reptile Zoo i Vissenbjerg har en af Nordeuropas største samlinger af krybdyr og padder. I år indvier terrariet to nye udstillinger. Den ene med eksotiske dyr fra Sydøstasien og den anden med fokus på de dyr, som naturligt hører hjemme i Danmark.
Annonce

Da den vestfynske krybdyrpark Terrariet Reptile Zoo genåbnede sidst i maj, var det med to nye udstillinger. I den ene kan publikum se dyr fra Sydøstasien, mens den anden stiller skarpt på Danmarks hjemmehørende fauna.

- Danmarks natur er spændende, så den synes vi, vi skulle udstille. Rigtig mange ved ikke, hvordan en snog eller en hugorm ser ud, og vi får jævnligt billeder fra folk, som har noget, de mener er et eksotisk dyr, og så kan vi fortælle dem, at det er en helt almindelig hjemmehørende art, fortæller Jonas Caspersen, som er ledende dyrepasser i Terrariet Reptile Zoo.

I udstillingen "Danmarks krybdyr og padder" kan besøgende i dyreparken se snoge, stålorme, hugorme, glatte salamandere og skrubtudser. Dyr, man kan opleve i skoven eller i haven, men som ofte er svære at finde. Nogle af arterne har også tidligere været svære at se i Terrariets anlæg, men det er der taget højde for i den nye udstilling.

- Vi har haft problemer med, at dyrene har gemt sig for godt, hvis det regnede. Nu er udstillingen arrangeret, så dyrenes anlæg er indenfor, og vi har sat varmelamper op, så de ligger fremme, fortæller dyrepasseren.

Terrariet i Vissenbjerg

Terrariet Reptile Zoo åbnede i 1973 på initiativ af gartneren Carl Aage Gram. I dag drives reptilzooen som en velgørende erhvervsdrivende fond.

Åbningstiderne sommeren over er klokken 10-17 alle dage.

Entré er i højsæsonen 100 kroner for voksne og 65 kroner for børn til og med 12 år.

Terrariet Reptile Zoo ligger på adressen Kirkehelle 5, 5492 Vissenbjerg.

Find mere information på www.terrariet.dk.

Annonce

Sammenklappelig skildpadde

I udstillingen om Sydøstasien har de vietnamesiske æskeskildpadder fået nye anlæg. Æskeskildpadderne er særlige ved, at de kan lukke deres skjold fuldstændig, så rovdyr ikke kan komme ind til skildpaddens bløde dele. Terrariet har fire voksne æskeskildpadder og fire ungdyr, og de små skildpadder er ekstremt sjældne i det fri.

- Den vietnamesiske æskeskildpadde lever i oversvømmede engområder, og den er kritisk truet. Der lever kun 1100 i naturen. Til sammenligning er der omtrent 1600 pandaer tilbage, siger Jonas Caspersen.

Ud over æskeskildpadden indeholder udstillingen blandt andre krokodilleøglen, som har fået sit navn på grund af sine skæl på ryggen, og den farverige mangrovesnog.

Den vietnamesiske æskeskildpadde er kritisk truet. I Terrariet har æskeskildpadderne fået nye anlæg, som gør det nemmere for dyrepasserne at styre avlen. PR-foto: Jonas Caspersen
Krokodilleøglens skæl på ryggen ligner dem på de langt større reptiler, som den er navngivet efter. PR-foto: Jonas Caspersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Havde ingen symptomer på første skoledag: Elev på Brenderup-skole er testet positiv for corona

Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce