Annonce
112

Vietnameser var skunkgartner i Glamsbjerg: Tilstod alt

Skunksagen fra Glamsbjerg er en del af et større sagskompleks fra hele Fyn. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
En 42-årig vietnamesisk mand blev tirsdag middag idømt otte måneders ubetinget fængsel og udvisning af Danmark. Han er kendt skyldig i at have været gartner for 412 skunkplanter på en adresse i Glamsbjerg. Sagen er en del af et større kompleks, hvor i alt 11 mænd har været anholdt og varetægtsfængslet.
Annonce

Glamsbjerg: I starten af februar i år blev en 42-årig vietnamesisk mand transporteret fra sit job på en restaurant i København til et skunkvæksthus på en adresse i Glamsbjerg.

Manden blev transporteret af en asiatisk mand fra København til Odense, og fra Odense til Glamsbjerg blev den 42-årige vietnameser transporteret af en arabisk mand. I Glamsbjerg blev vietnameseren sat til at være gartner for 412 skunkplanter i en længe på en ejendom.

Det job nåede han dog ikke at have særlig længe, da han blev anholdt af Fyns Politi 28. februar.

Det forklarede manden i Retten i Odense, da han tirsdag stod tiltalt for at have dyrket 412 skunkplanter, der svarer til ikke under 14 kilo hash. Det fortæller anklager Klaus Lauridsen, der også oplyser, at manden ikke kunne navngive de personer, der havde transporteret ham hen til skunkproduktionen.

Sagen kørte som en ren tilståelsessag, og Retten i Odense fandt manden skyldig. Han blev idømt otte måneders ubetinget fængsel og udvisning af Danmark.

Han er dog langt fra den eneste, der er anholdt i forbindelse med skunkdyrkning på Fyn. Sagen fra Glamsbjerg er en del af et større kompleks.

- Der var oprindeligt 11 anholdte i sagen. En blev dømt i sidste uge, nu er der ham her, og så er der en mere, der er sat til at køre i retten 8. juni. Og jeg prøver at få yderligere en person med den dag også, siger anklager Klaus Lauridsen.

Anklageren fortæller, at den 42-årige mand blev anholdt som den første af de 11, mens der er to andre sigtede i forbindelse med skunkvæksthuset i Glamsbjerg.

Annonce

Sparsom information

Klaus Lauridsen kan dog ikke fortælle meget om, hvordan politiet fandt frem til skunkproduktionen i Glamsbjerg på grund af efterforskningen.

Derudover fortæller han, at videomateriale viser, at den 42-årige vietnamesiske mand har været ude at handle med en europæisk udseeende mand, der er identisk med en af de varetægtsfængslede i sagen. Men hvilken rolle den mand spiller i hele skunk-sagen, vil Klaus Lauridsen ikke fortælle mere om på grund af efterforskningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Svogre starter møbelvirksomhed: Kunderne står i kø for at købe håndlavede fynske borde

Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Annonce