Annonce
Nyborg

Vidste du ...?

Den gule trøje i Tour de France er gul af en grund, der intet har med cykelløb at gøre.
Annonce

... at det var to franske journalister, som fandt på Tour de France? Det første løb blev kørt i 1903. Og formålet var først og fremmest at skaffe flere læsere til bilmagasinet L'Auto. 1. præmien var 20.000 guldfranc.

... at Maurice Garin, som vandt det første Tour de France, var kæderyger og havde for vane at hælde rødvin på drikkedunken?

... at Jesper Skibby er den eneste danske cykelrytter, som har vundet etaper i både Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a Espana? Jesper Skibby vandt den 5. etape i Tour de France i 1993.

... at den gule trøje er gul, fordi gul var den farve papir, bilmagasinet L'Auto blev trykt på?

... at det først var i 1975, den sidste etape i Tour de France for første gang blev kørt på Champs-Elysée i Paris? Ud over verdens største cykelløb er Champs-Elysée kendt for dens mange dyre butikker med mærkevarer.

... at den første komité, der skulle få Tour de France til Danmark, blev oprettet i 1996. Den daværende formand for komitéen, erhvervsmanden Georg Sørensen, mente dengang, det var realistisk at få Touren til Danmark "inden for få år".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Havde ingen symptomer på første skoledag: Elev på Brenderup-skole er testet positiv for corona

Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce