Annonce
Fyn

Vidner tog nøgler fra chauffør med høj promille: Bragede lastbil med anhænger ind i autoværn

Arkivfoto: Eskil Lyngsøe.
Polsk mand slipper for varetægtsfængsling, men må af med kørekortet efter spirituskørsel på den Fynske Motorvej.
Annonce

Tietgenbyen: Der var adskillige tons vægt bag, da en 32-årig mand fra Polen mandag aften kørte en lastbil med anhænger ind i autoværnet i en rundkørsel tæt på den Fynske Motorvej.

Ifølge Fyns Politi var manden ved 20-tiden kørt fra motorvejens østgående spor ved afkørsel 48, Tietgenbyen, men allerede på motorvejen havde andre trafikanter bemærket den dansk indregistrerede lastbil, som slingrede af sted.

I rundkørslen lykkedes det ifølge politiet flere trafikanter at få taget nøglerne fra manden bag rattet. De tilkaldte politiet, og da betjentene nåede frem, kunne de med et alkometer konstatere, at den polske chauffør ikke skulle køre videre.

Hans promille blev målt til 2,1, og han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel og kørt til blodprøveudtagning for at få fastslået sin nøjagtige alkoholpromille.

Manden var tirsdag formiddag fortsat anholdt, mens jurister hos Fyns Politi vurderede, om hans forseelse var så grov, at han skulle fremstilles i grundlovsforhør.

- Men der er ikke nok til at kræve ham varetægtsfængslet, så han bliver løsladt inden så længe, fortæller Carsten Møllegaard, Fyns Politis driftscenter, til Fyens.dk.

På grund af promillen på 2,1 bliver han dog frakendt sit kørekort ubetinget. Det betyder, at han mister retten til at køre bil i mindst seks måneder. Derefter skal han bestå både teoriprøve og praktisk prøve, før han kan få førerretten igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Påvirket fynbo fik taget bilen

Annonce