Annonce
Nyborg

Vidne til dødsbrand: Kæresten skreg på hjælp

Indsatsleder Michael Hansen fik ikke sovet meget natten til torsdag. Sammen med brandfolkene kæmpede han for at slukke ilden i en ejendom på Hovedgaden i Ørbæk, hvor en kvinde døde onsdag aften. Foto: Louise Koustrup

Manden, som mistænkes for at stå bag dødsbranden i Ørbæk onsdag aften, boede selv i lejligheden. Ifølge naboerne har forholdet været præget af jævnlige skænderier.

Øbæk: - Hvis du spørger mig, så var det kun et spørgsmål om tid, før der skete et eller andet.

Sådan siger en af beboerne i den ejendom på Hovedgaden i Ørbæk, hvor en kvinde onsdag aften på tragisk vis døde i en brand. Manden, der ønsker at være anonym, fortæller, at der jævnligt var skænderier mellem den afdøde og hendes kæreste.

Men hvad der skete i lejligheden onsdag aften står endnu hen i det uvisse. Et øjenvidne, som avisen har talt med, fortæller, at han mødte kæresten på gaden onsdag aften, efter at branden var brudt ud.

- Han skreg og råbte, at vi skulle redde hende. Men jeg kunne se, at der kom sort røg ud fra lejligheden, så jeg skulle ikke forsøge på noget, fortæller manden.

Heller ikke han ønsker at stå frem med navn. Kæresten blev kort efter anholdt på gaden. Han forventes at blive fremstillet i grundlovsforhør i løbet af torsdagen.

Annonce
Torsdag formiddag var oprydningsarbejdet i fuld gang efter onsdagens brand. Foto: Louise Koustrup

Klokken var cirka 20.50, da indsatsleder Michael Hansen fik beskeden om branden. Han bor selv i byen og var hurtigt fremme. Kort tid efter ankom et hold brandfolk fra Ørbæk.

I alt blev der rekvireret 7-8 køretøjer, og slukningsarbejdet var først overstået cirka klokken 06.30 torsdag morgen.

- Allerede da jeg ankom, var der flammer og røg fra lejligheden. I første omgang handlede det om at sikre, at alle var kommet ud, fortæller Michael Hansen.

Der bor tre familier i ejendommen samt to i naboejendommen. Alle, på nær den afdøde kvinde, havde selv fundet ud. Hun blev fundet i lejligheden af brandfolkene og forsøgt genoplivet på stedet. Men uden held.

Mens brandfolkene befandt sig inde i bygningen, faldt den ene skorsten pludselig sammen. Der lød et ordenligt brag, men heldigvis kom ingen noget til, fortæller Michael Hansen.

Da også den anden skorsten i ejendommen truede med at kollapse, blev der tilkaldt hjælp i form af en kran.

Selv om brandfolkene har været grundige, vil indsatslederen ikke udelukke, at ilden kan blusse op igen. Derfor vil man holde et vågent øje med ejendommen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce