Annonce
Indland

Vidne: Hun sagde, det tager syv timer at brænde et lig

16-årig pige kontaktede anklager med nye oplysninger. Nu skal hun og fire andre afhøres igen.

Fem vidner skal mandag genafhøres i Københavns Byret i en sag, hvor en 41-årig kvinde er tiltalt for at have efterladt to børn i hjælpeløs tilstand en nat i marts.

Her blev kvindens 14-årige datter og datterens jævnaldrende kæreste løbende mere syge, efter at de havde indtaget en farlig cocktail af alkohol, receptpligtig medicin og euforiserende stoffer.

Mens drengen døde, blev datteren genoplivet og er i dag alvorligt hjerneskadet. Den 41-årige mor nægter, at hun efterlod teenagerne hjælpeløse.

Genafhøringen skyldes, at et 16-årigt vidne lørdag aften kontaktede anklageren i sagen, Søren Harbo. Det skete, efter at hun i medierne læste om tiltaltes forklaring.

- Jeg troede, at hun (tiltalte, red.) ville tage skylden for de ting, der var hendes ansvar. Jeg troede, at hun ville sige, hvad der virkelig var sket, siger vidnet mandag i retten.

Især én af de ting, som blev sagt i lejligheden på Østerbro i København, da situationens alvor begyndte at gå op for dem, skal frem i retten, mener det 16-årige vidne.

- Jeg ved i hvert fald, at der var et tidspunkt, hvor vi ikke vidste, hvad vi skulle gøre ved (drengen, red.), og jeg hørte tiltalte sige, at det tager kun syv timer at brænde et lig, siger pigen i retten.

Søren Harbo gentager flere gange i retten, at det er meget voldsomme udtalelser, og at det undrer ham, at hverken hun eller nogle af de andre vidner fra lejligheden har sagt det enten i tidligere afhøringer eller i retten.

Ifølge pigen turde hun ikke tidligere.

- Jeg var bange for, at hun ville gøre noget mod mig. Jeg følte, at hun var ligeglad med (den afdøde dreng, red.) og (kvindens nu hjerneskadede datter, red.), så hvorfor skulle hun ikke være ligeglad med mig, siger den 16-årige pige.

Der ventes dom i sagen i midten af oktober.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce