Annonce
Odense

Vidne angrebet i Vollsmose: Nu er tre unge varetægtsfængslet i sag om drabsforsøg på pædagog

Retten i Odense har varetægtsfængslet tre unge mænd i sagen om et drabsforsøg på en 26-årig mand i Fyrreparken. Offeret bor ikke i Vollsmose, men var der for at aflevere sin fireårige datter, som overværede det voldsomme overfald på sin far. Foto: Nils Svalebøg
Retten i Odense har nu nikket ja til at varetægtsfængsle i alt tre unge mænd i sagen om et drabsforsøg på en 26-årig pædagog. Manden blev ifølge politiet angrebet, fordi han skulle vidne mod en af gerningsmændene.

Odense: Yderligere to unge mænd er blevet varetægtsfængslet af Retten i Odense i sagen om et drabsforsøg på en 26-årig pædagog i Fyrreparken i Vollsmose søndag den 19. juli ved 21-tiden.

Den 30. juli blev en 17-årig mand som den første varetægtsfængslet i surrogat på en institution. Ifølge politiet er det også ham, der er nøglen til at forstå det voldsomme overfald.

Det skete angiveligt, fordi pædagogen skulle vidne mod den 17-årige. Ifølge avisens oplysninger drejer vidneforklaringen sig om en hændelse på et fynsk bosted, hvor den 26-årige mand er ansat.

Annonce

Under overfaldet i Fyrreparken blev pædagogen slået, sparket og stukket med en kniv eller lignende genstand i brystet og låret. Han blev efterfølgende kørt til OUH af en ven og indlagt med alvorlige skader. Dagen efter blev han dog meldt uden for livsfare.

Anklager Daniel Dokkedahl oplyser onsdag til Fyens Stiftstidende, at der foruden den 17-årige er blevet varetægtsfængslet en 21-årig mand i midten af august samt en 22-årig mand, som blev varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør mandag.

Kan komme flere fængslinger

Der har været en større flok unge til stede ved overfaldet, men hvor mange, der reelt har været involveret i overfaldet, er politiet fortsat ved at efterforske.

- Det er en kompliceret efterforskning. Der er mange sten, der skal vendes, siger anklageren.

Allerede om natten efter overfaldet anholdt Fyns Politi fire mænd i alderen 18 til 23 år ved Shell-tankstationen nær Rosengårdcentret. De blev alle løsladt igen, men blev samtidig sigtet i sagen.

- Vi har løsladt dem ud fra det samlede billede, vi har af situationen, forklarede efterforskningsleder Jack Liedecke dengang.

Sidenhen har flere andre personer også været i politiets søgelys i sagen, hvor der kan komme flere grundlovsforhør om varetægtsfængslinger.


- Det er en kompliceret efterforskning. Der er mange sten, der skal vendes

Daniel Dokkedahl, anklager ved Fyns Politi


Det er endnu uvist, om der ender med at blive rejst tiltale for grov vold eller drabsforsøg ved en eventuel kommende retssag. Varetægtsfængslingerne er kommet i hus på baggrund af sigtelser om grov vold, men alle de unge mænd er desuden sigtet for forsøg på manddrab.

Derudover er der rejst sigtelser for vold mod en person i offentlig tjeneste samt for vold mod en person, der skal afgive forklaring til politiet eller vidne i retten.

Annonce
Odense For abonnenter

16-årig dømt for knivstikkeri under bestyrelsesmøde: - Jeg tænkte bare "Nu skal jeg vise ham"

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kendt fynsk bryggeri får ekstra regning på flere millioner kroner - kan give prisstigninger: - Så må vi se om kunderne vil købe det

Nyborg For abonnenter

Godsejerfruen, der voksede op på Christiania: Clara Rosenkrantz inviterer indenfor i privaten på Glorup Gods

Erhverv

Pakkerne bugner hos tankstation: Kom og hent jeres pakker, lyder nødråbet

Fyn

Demonstration lige midt i julehyggen: - Vi har fået nok

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Navne For abonnenter

Dødsfald: Jørgen var kørt træt - og kort tid efter gav Grethe op

Kultur For abonnenter

Jeppe har kendt sorgen siden han var barn: - Det smerter mig, at så mange ikke kan få hjælp til at håndtere det

Odense

Klart svar fra politiet efter gennemgang af overvågning: Bilist var skyld i letbaneuheld

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Fyn

Lidt lys i vintermørket: Lille fald i coronasmitten i fire fynske kommuner

Assens For abonnenter

Farverig SF'er forlader politik helt efter internt opgør i partiet: - Det er slut - nu skal jeg passe katte

Fyn

Værs'go at trække op i ærmet: Nu kan vi alle blive corona-vaccinatører - også den praktiserende læge

Annonce