Annonce
Odense

Vidne angrebet i Vollsmose: Nu er tre unge varetægtsfængslet i sag om drabsforsøg på pædagog

Retten i Odense har varetægtsfængslet tre unge mænd i sagen om et drabsforsøg på en 26-årig mand i Fyrreparken. Offeret bor ikke i Vollsmose, men var der for at aflevere sin fireårige datter, som overværede det voldsomme overfald på sin far. Foto: Nils Svalebøg
Retten i Odense har nu nikket ja til at varetægtsfængsle i alt tre unge mænd i sagen om et drabsforsøg på en 26-årig pædagog. Manden blev ifølge politiet angrebet, fordi han skulle vidne mod en af gerningsmændene.
Annonce

Odense: Yderligere to unge mænd er blevet varetægtsfængslet af Retten i Odense i sagen om et drabsforsøg på en 26-årig pædagog i Fyrreparken i Vollsmose søndag den 19. juli ved 21-tiden.

Den 30. juli blev en 17-årig mand som den første varetægtsfængslet i surrogat på en institution. Ifølge politiet er det også ham, der er nøglen til at forstå det voldsomme overfald.

Det skete angiveligt, fordi pædagogen skulle vidne mod den 17-årige. Ifølge avisens oplysninger drejer vidneforklaringen sig om en hændelse på et fynsk bosted, hvor den 26-årige mand er ansat.

Under overfaldet i Fyrreparken blev pædagogen slået, sparket og stukket med en kniv eller lignende genstand i brystet og låret. Han blev efterfølgende kørt til OUH af en ven og indlagt med alvorlige skader. Dagen efter blev han dog meldt uden for livsfare.

Anklager Daniel Dokkedahl oplyser onsdag til Fyens Stiftstidende, at der foruden den 17-årige er blevet varetægtsfængslet en 21-årig mand i midten af august samt en 22-årig mand, som blev varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør mandag.

Annonce

Kan komme flere fængslinger

Der har været en større flok unge til stede ved overfaldet, men hvor mange, der reelt har været involveret i overfaldet, er politiet fortsat ved at efterforske.

- Det er en kompliceret efterforskning. Der er mange sten, der skal vendes, siger anklageren.

Allerede om natten efter overfaldet anholdt Fyns Politi fire mænd i alderen 18 til 23 år ved Shell-tankstationen nær Rosengårdcentret. De blev alle løsladt igen, men blev samtidig sigtet i sagen.

- Vi har løsladt dem ud fra det samlede billede, vi har af situationen, forklarede efterforskningsleder Jack Liedecke dengang.

Sidenhen har flere andre personer også været i politiets søgelys i sagen, hvor der kan komme flere grundlovsforhør om varetægtsfængslinger.


- Det er en kompliceret efterforskning. Der er mange sten, der skal vendes

Daniel Dokkedahl, anklager ved Fyns Politi


Det er endnu uvist, om der ender med at blive rejst tiltale for grov vold eller drabsforsøg ved en eventuel kommende retssag. Varetægtsfængslingerne er kommet i hus på baggrund af sigtelser om grov vold, men alle de unge mænd er desuden sigtet for forsøg på manddrab.

Derudover er der rejst sigtelser for vold mod en person i offentlig tjeneste samt for vold mod en person, der skal afgive forklaring til politiet eller vidne i retten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Annonce