Annonce
Nyborg

Videohilsen fra Muhs til rekord-kur

Borgmester Kenneth Muhs er på ferie og kunne ikke deltage i den store nytårskur for det østfynske erhvervsliv. Men hen tonede frem på storskærm med et godt nytår. Foto: Mogens Rasmussen.
270 østfynske erhvervsfolk mødtes over et glas bobler i Bastionen til årets nytårskur. Og det lød, som om de nød friaftenen.
Annonce

Nyborg: Nyborg Kommune har tilsyneladende ramt rigtigt, da man for nogle år siden begyndte at invitere folk fra det lokale erhvervsliv til nytårskur i Bastionen.

I hvert fald vokser arrangementet, og kuren mandag aften bød da også på rekord med 270 deltagere.

Aftenen åbnede lidt utraditionelt med, at borgmesteren som en anden Big Brother tonede frem på en kæmpeskærm over scenen. Kenneth Muhs har for en gangs skyld givet sig selv fri til en uge i udlandet med fruen, men han ville alligevel gerne give en hilsen til forsamlingen af erhvervsfolk, og derfor var der på forhånd indspillet en kort film.

Nytårskuren byder på korte interviews med erhvervsfolk fra scenen og musikunderholdning. Men først og fremmest giver det erhvervsfolkene mulighed for at få en uformel snak på tværs. Og snakken gik hurtigt og højt som ved en familiefest, der er kommet godt i gang.

I borgmesterens fravær lagde viceborgmester Karsten Kudsk (DF) og formanden for kommunens erhvervs- og udviklingsudvalg, Peter Wagner Mollerup (V), ud med at fortælle om 2019, der blev præsenteret som et rigtigt godt erhvervsår.

- I byrådet har vi vist, at vi kan det brede samarbejde. Og det tror jeg har en betydning, når virksomheder udefra skal beslutte sig for, hvor de vil slå sig ned, sagde Peter Wagner Mollerup blandt andet.

I næste runde interviewede erhvervschef Babak Djarahi tre erhvervsfolk, der repræsenterer tre vidt forskellige virksomheder i udvikling. Jesper Birkely, der driver anlægsgartnervirksomheden Birkely fortalte om, hvordan mangel på arbejdskraft kan begrænse virksomhedens vækst.

Anette Langholm fra Tinga Tango fortalte, hvordan man - på trods af udviklingen - får succes som forretningsdrivende, og direktør Peder Christian Andersen, Daloon gav historien om de problemer, forårsrulle-fabrikken løb ind i, da de sidste år ville geare op og gå i treholdsdrift.

Nytårskur for erhvervslivet handler ikke mindst om at tale sammen på tværs - at netværke. Foto: Mogens Rasmussen.
Tre ansigter på østfynske virksomheder i udvikling: Peder Andersen, Daloon, Anette Langholm, Tinga Tango og Jesper Birkely, Anlægsgartner Birkely.
270 østfynske erhvervsfolk lytter. Der blev også lejlighed til at tale sammen, blandt andet under bufeten. Foto: Mogens Rasmussen.
Skå i bobler for et godt år. Nytårskuren for det østfynske erhvervsliv var meget velbesøgt i år. Foto: Mogens Rasmussen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fare for giftig røg: Brand ved Fortum

Odense

De har søgt i tre år: Nu har somaliske mødre og SSP Odense fået første million til at hjælpe unge indsatte

Annonce