Annonce
Nyborg

Videohilsen fra Muhs til rekord-kur

Borgmester Kenneth Muhs er på ferie og kunne ikke deltage i den store nytårskur for det østfynske erhvervsliv. Men hen tonede frem på storskærm med et godt nytår. Foto: Mogens Rasmussen.
270 østfynske erhvervsfolk mødtes over et glas bobler i Bastionen til årets nytårskur. Og det lød, som om de nød friaftenen.

Nyborg: Nyborg Kommune har tilsyneladende ramt rigtigt, da man for nogle år siden begyndte at invitere folk fra det lokale erhvervsliv til nytårskur i Bastionen.

I hvert fald vokser arrangementet, og kuren mandag aften bød da også på rekord med 270 deltagere.

Aftenen åbnede lidt utraditionelt med, at borgmesteren som en anden Big Brother tonede frem på en kæmpeskærm over scenen. Kenneth Muhs har for en gangs skyld givet sig selv fri til en uge i udlandet med fruen, men han ville alligevel gerne give en hilsen til forsamlingen af erhvervsfolk, og derfor var der på forhånd indspillet en kort film.

Nytårskuren byder på korte interviews med erhvervsfolk fra scenen og musikunderholdning. Men først og fremmest giver det erhvervsfolkene mulighed for at få en uformel snak på tværs. Og snakken gik hurtigt og højt som ved en familiefest, der er kommet godt i gang.

I borgmesterens fravær lagde viceborgmester Karsten Kudsk (DF) og formanden for kommunens erhvervs- og udviklingsudvalg, Peter Wagner Mollerup (V), ud med at fortælle om 2019, der blev præsenteret som et rigtigt godt erhvervsår.

- I byrådet har vi vist, at vi kan det brede samarbejde. Og det tror jeg har en betydning, når virksomheder udefra skal beslutte sig for, hvor de vil slå sig ned, sagde Peter Wagner Mollerup blandt andet.

I næste runde interviewede erhvervschef Babak Djarahi tre erhvervsfolk, der repræsenterer tre vidt forskellige virksomheder i udvikling. Jesper Birkely, der driver anlægsgartnervirksomheden Birkely fortalte om, hvordan mangel på arbejdskraft kan begrænse virksomhedens vækst.

Anette Langholm fra Tinga Tango fortalte, hvordan man - på trods af udviklingen - får succes som forretningsdrivende, og direktør Peder Christian Andersen, Daloon gav historien om de problemer, forårsrulle-fabrikken løb ind i, da de sidste år ville geare op og gå i treholdsdrift.

Annonce
Nytårskur for erhvervslivet handler ikke mindst om at tale sammen på tværs - at netværke. Foto: Mogens Rasmussen.
Tre ansigter på østfynske virksomheder i udvikling: Peder Andersen, Daloon, Anette Langholm, Tinga Tango og Jesper Birkely, Anlægsgartner Birkely.
270 østfynske erhvervsfolk lytter. Der blev også lejlighed til at tale sammen, blandt andet under bufeten. Foto: Mogens Rasmussen.
Skå i bobler for et godt år. Nytårskuren for det østfynske erhvervsliv var meget velbesøgt i år. Foto: Mogens Rasmussen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

112 For abonnenter

Avisen undersøger efter debat: Politiet sigter flere og er hurtigere fremme

Annonce