Annonce
Middelfart

Videoer skal inspirere virksomheder i coronatid: - Vi er meget positivt overrasket

Virksomheder inspirerer hinanden til at tænke anderledes under coronapandemien. Her er tre af de personer, der har medvirket. Fra venstre: Britt Larsen fra Lindebjerg A/S, Tue Christiansen fra Kolster A/S og Kim Pedersen fra Pettinaroli A/S. Fotos: Middelfart Erhvervscenter
Middelfart Erhvervscenter gik onsdag i luften med et nyt tiltag. Korte videoer, hvor virksomheder fortæller om deres coronatiltag, så andre kan blive inspireret.

Nordvestfyn: Coronapandemien har ramt erhvervslivet hårdt, men det har også fået nye og kreative løsninger op til overfladen.

Det er lige netop de gode idéer, som Middelfart Erhvervscenter ønsker at dele ud af med deres seneste coronatiltag. En række af korte videoer, hvor virksomheder beskriver, hvilke nye tiltag og løsninger, de har igangsat under nedlukningen.

Den første video lagde Middelfart Erhvervscenter ud onsdag. Halvandet døgn senere havde videoen fået 2200 visninger, og det er mere, end souschef ved Middelfart Erhvervscenter Tina Eisenhardt havde regnet med.

- Vi er meget positivt overrasket, siger hun.

- I vores regi er det mange visninger, for vi har ikke boostet det.

Annonce

Inspiration til nytænkning

I videoerne, som der foreløbig kommer i alt ti af, og som bliver delt hver anden dag, fortæller virksomheder, hvad de har sat i gang, efter de blev ramt af coronakrisen. For eksempel fortæller ejeren af Fjelsted Skov Hotel og Konference om, hvordan coronaen pludselig gav tid til at bygge en ny indhegning til dådyr.

Et andet eksempel er rengøringsfirmaet Flexpartners, der pludselig øjnede en mulighed for at lade medarbejdernes faglighed komme til gode på en ny måde ved at rådgive skoler i rengøring og hygiejne.

Formålet med videoerne er at lade virksomhederne inspirere hinanden, og Tina Eisenhardt fortæller, at responsen har været god.

- Vi har simpelthen fået så meget god feedback. Både når vi har været ude og lave videoerne, og når folk har kommenteret det, siger de, at det er nemt at gå til og at dele, siger hun.

Kan bruges på sigt

Selvom Danmark så småt er ved at åbne op igen, er der stadig mange virksomheder, der har det svært. Og videoerne er da heller ikke tænkt til kun at kunne bruges under en pandemi.

For virksomheder kan stadig godt få inspiration til, hvordan man nytænker i alle former for udfordrende situationer, mener Tina Eisenhardt.

- Læringen i de historier, vi har samlet ind, er, at vi kommer til at stå i situationer, vi ikke kunne forudse. Om det er stor kunde, der lukker ned, eller et eksportmarked, der lukker ned. Det behøver ikke være pandemi. Men det med at kunne tænke anderledes - det er de budskaber, som virksomhederne gerne ville have ud, siger hun.

Selve konceptet med inspirationsvideoer er også noget, som Middelfart Erhvervscenter har planer om at fortsætte med på den anden side af coronapandemien.

Videoerne kan ses på www.middelfart-erhverv.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Odenses bedste løbere testede formen

112

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce