Annonce
Faaborg-Midtfyn

Video: Vanrøgtet hest måtte aflives

Politiet blev fredag eftermiddag kontaktet af foreningen Nyt Hesteliv, der havde fået en anonym anmeldelse om de magre dyr på landejendommen ved Faaborg.

En landejendom øst for Faaborg er blevet politianmeldt for misrøgt af heste.

Faaborg: - Det var nok groet op over ørerne på ejeren, som det tit sker i disse sager.

Sådan lyder det fra Jens Friis fra Faaborg-Midtfyn Lokalpoliti. Fredag eftermiddag blev de kontaktet af foreningen Nyt Hesteliv, der havde fået en anonym anmeldelse om, at der gik en flok ’meget tynde’ heste rundt ved en landejendom ved Faaborg.

- Da vi ankom med en dyrlæge fra fødevareregionen, kunne vi ved selvsyn konstatere, at flere af dem var meget magre og en af dem haltede på sin bagpart, fortæller Jens Friis.

En af hestene blev efterfølgende aflivet af ejerens egen dyrlæge. Jens Friis mener dog, at der er tale om en ’mildere’ sag.

- Det er slet, slet ikke vores indtryk, at ejeren har forsømt det bevidst. Allerede nu har man fået afsat et par af hestene til andre steder, og man har allerede forbedret en masse ting, siden vi besøgte stedet i fredags, lyder det fra stationslederen. Man afventer nu dyrlægens erklæringer, inden man afgør, om ejeren kan se frem til at blive politisigtet.

Annonce
Politiet blev fredag eftermiddag kontaktet af foreningen Nyt Hesteliv, der havde fået en anonym anmeldelse om de magre dyr på landejendommen ved Faaborg.
Politiet blev fredag eftermiddag kontaktet af foreningen Nyt Hesteliv, der havde fået en anonym anmeldelse om de magre dyr på landejendommen ved Faaborg.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Fyn

Meteorologer: Ingen tegn på vinter - lavtryk med mere regn nærmer sig

Annonce